God Jul från Tomten

Bloggen önskar alla läsare, basketmänniskor och andra djur en riktigt God Jul.

Här kommer även några julklappar från Tomten

En omstart i Umeå – får Lina Pikciute. Den talangfulla centern från Litauen, som tidigare spelat i Udominate, har haft det tufft med skador och finns nu utan självförtroende på en avbytarbänk i bottenlaget Zamorat i spanska ligan där det i höst blivit 15 min/match, 2 poäng, 4 returer. Trista siffror. Om Udominate ska kunna ta det där SM-guldet till Umeå så behövs en stor spelare till i truppen (ryskan Marina Bas har inte ersatts). Tomten tror att en återförening med Mante Kvedraviciute skulle kunna väcka Pikciute till liv igen.

Ett stort partytält – får Umeå BSKT. Presenten kan delas med övriga idrottsklubbar som håller till på Gammliaområdet i Umeå. Partytältet rymmer 500 gäster på ”before och after basket” och kan ställas upp på parkeringen utanför sporthallen. Umeå kommuns parkeringsbolag Upab jobbar ihop med Umeå kommuns energibolag och enligt sensationella uppgifter ska det bli ett sprillans nytt parkeringshus i området. En P-skyskrapa som ska  ersätta den felbyggda innebandyhallen. (Nu fick Tomten den här uppgiften genom att skåda i en sådan där kula med renar och virvlande snöflingor, så det får tas med en nypa flingsalt).

En god bok: ”Konspirationsteorierna och verkligheten” (Erik Åsard, 2015)  – till klubbledningarna i Umeå BSKT och Udominate. Är ryska maffian inblandad? Vem betalar domarna? Har NSD:s Peter Lindvall ett finger med i spelet? Hur kan man ”follow the money” när det inte finns några pengar? SBBF ska välja nästan helt ny styrelse, beror det på förföljelsen av klubbar som försöker sticka upp? Är FIBA kontrollerat av en familj på Sicilien? Frågorna är många. Kanske något svar finns i boken. Tomten påminner samtidigt om att… i bland kan det finnas ett korn av sanning i de mest galna teorierna.

En samordnare – present till hela basket-Umeå och Västerbotten. Idén har Tomten förstås stulit från Luleå Basketcentrum. Basketsporten växer lite söder om Luleå och detta tack vare många fantastiska ideella insatser runt om i västerbottniska lag,  klubbar och distriktsförbundet. Nästa steg är att börja knyta ihop säcken med en samordnarfunktion som kan både hjälpa, stötta och driva på utvecklingen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.