Tuff period för BSKT

SBL med lördagsmatch i Täljehallen.

Södertälje Kings v.s. Umeå BSKT slut 85-66.
Summering:
Umeå inne i en tuff period mitt i säsongen, det här blev fjärde raka förlusten och laget har nu halkat ned på sjunde plats i tabellen – utanför slutspelet. I nästa omgång (12 januari) väntar ny svår bortamatch mot Norrköping Dolphins.
Kings vann på trettondagen rättvist och välförtjänt, bra defense och bättre koll på grejerna än gästerna.
Umeå förlorade mycket på två saker – massor av turnovers (18 totalt) och uselt straffkastskytte (14 av 25).
Guarderna Arik Smith och Eric Gilchrese markerades tätt av hemmaförsvaret, det resulterade i en tung dag, firma Smith/Gilchrese sköt tillsammans 3 av 17 från golvet. Bättre procent för inhopparna Nathan Dawit och Fredrik Björnsson som tillsammans sänkte 7 av 12.
André Nilsson bokförde en dubbel-dubbel med 11 poäng + 14 returer.

Matchfakta:
Södertälje-Umeå 85-66 (17-14, 28-14, 17-22, 23-16).
Södertälje: Martin Pahlmblad 18, Adam Ramstedt 17, Tobias Borg 14, Aaron Anderson 12, Auston Barnes 9, Toni Bizaca 7, Valter Lindström 6, William Asplund 2.
Umeå: Arik Smith 13, Nathan Dawit 13, André Nilsson 11, Egal Saleman 8, Nicholas Schlitzer 7, Fredrik Björnsson 6, Eric Gilchrese 5, Alexandros Varytimiadis 3.
Publik: 460.

Så här var Bloggens matchrapportering:

Umeå startar med Eric Gilchrese, Arik Smith, Nick Schlitzer, Egal Saleman och André Nilsson.
Kings med Valter Lindström, Tobias Borg, Martin Pahlmblad, Toni Bizaca och Adam Ramstedt.

Första perioden: 17-14.
Jämn inledning med 6-9 på poängtavlan, första trean av Schlitzer, ger Umeå ledning efter fyra minuter Nästa trea skjuter Smith och vid 6-12 för gästerna tvingas Södertälje ta timeout, då är vi mitt i perioden.
Bra taktiksnack – Kings gör raka poäng upp till 13-12 när Umeå missar sina skott. Då måste Jesper Gustavsson kalla timeout. Sju minuter lirat. 15-12. Rörigt i Umeå just nu, laget gör bara två poäng sista fem minuterna i perioden.

Andra perioden: 28-14.
Umeå har bytt in Alex Varytimiadis, Albin Frank och Nathan Dawit. Kings går till 24-16. Bra returtagning av hemmalaget, tappade bollar av gästerna. Även Chris Singhateh kommer in. Mitt i perioden 31-20, klart bättre uppträdande av hemmalaget. Timeout Jesper Gustavsson. Men raset fortsätter. 36-20. Svagt försvar av BSKT. Desto bättre av Kings där Pahlmblad punktmarkerar Arik Smith.  Gästerna har senaste tolv minuterna gjort fler turnovers än poäng. 38-20 på tavlan tre minuter före halvtid.

Ställningen i paus: Södertälje-Umeå 45-28.
Första halvlek summering: Umeå bra första fem minuterna – sedan Kings för hela slanten.
För Umeå har André Nilsson 12 poäng + 8 returer.

Tredje perioden: 17-22.
Jämnt spel i första halvan av tredje 9-11 och ställningen 54-39. Arik Smith har en tuff dag och endast fått ihop fem poäng. Umeås Fredrik Björnsson får känna på golvet. ”Björne” sänker två av två trepoängsförsök och bänkgänget knappar in på Kings. Vid 62-50 alldeles i slutet av tredje tar hemmacoachen timeout.

Ställningen inför sista: Södertälje-Umeå 62-50
I turnovers har Kings bara 5 mot 16 för Umeå.

Fjärde perioden: 23-16.
Umeå missar flera straffkast i inledningen och därmed chansen att göra det spännande. Inte blir det bättre av en teknisk foul på Umeås coach. Kings ökar och går upp till 68-52. Sex minuter kvar.
4 min kvar: 72-57.
Umeå har bara satt 13 av 23 straffkast. Riktigt dåligt.
2:40 kvar: 76-61. Timeout Umeå.
Matchen slut: Södertälje-Umeå 85-66.