Klart: Ny amerikanska

Uppsalas damligalag har klart med en ny amerikanska som ska ersätta Jalen O´Bannon som klubben bröt med före jul. Det handlar om forwarden Korinne Campell som mäter 184 centimeter och kan spela på positionerna tre eller fyra.

29-åringen kommer närmast från Adelantos, Teneriffa, som spelar i andraligan i Spanien. På 12 matcher i höstas gjorde hon i snitt 9,6 poäng och  tog 8,8 returer. Förra säsongen spelade hon med PAOK i Grekland och snittade där 17,5 poäng och 11,7 returer.

Tidigare i karriären har hon spelat i Rumänien, Finland, Tjeckien, Portugal, Finland, Tyskland och Australien. På college gick Korinne Campell på University of Minnesota.

Nya amerikanskan landar i Uppsala i veckan och klubben hoppas ha henne spelklar till hemmamatchen mot IK Eos den 20 januari.

Bloggen har tidigare berättat att rutinerade guarden Lydia Karlefors ska spela med Uppsala resten av säsongen. Hon är nu också officiellt presenterad som nyförvärv i klubben som gör allt för att försöka hålla sig kvar i basketligan Dam.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.