Klart: Amir in i Umeå BSKT

Umeå BSKT jagar inte några förstärkningar utifrån innan transferfönstret stänger den sista januari. Men ligatruppen breddas ändå. Nu är det klart att 22-årige Amir Mohamadi, 201 centimeter, powerforward/center, skrivit på och fått klart med sin licens.

– Vi kände att vi i truppen behövde en stor kille till, säger sportchef Luca Romano.

Amir är född i Afghanistan, flydde med sin familj till Iran där han i unga år spelade basket. Han kom som ensamkommande flyktingbarn till Sverige sommaren 2011. Från Iran, via Turkiet och Grekland, hamnade han i Västerbottens inland och Åsele. Via italienare (!) i Åsele som tog kontakt med med landsmannen och basketprofilen Luca Romano i Umeå så ordnades en flytt till Umeå där Amir nu varit i flera år och spelat basket med KFUM Umeå.

Den här vintern har han tränat med ligalaget och jobbat ihop till ett utvecklingskontrakt. Ligalicensen är också klar. I ett pressmedelande från Umeå BSKT säger Amir så här:

– Målet är att bli bättre fysisk och tekniskt för att kunna bli en bättre spelare. Att jag fick möjlighet att spela basket igen när jag kom hit är jag väldigt tacksam för. Att nu få representera Umeås elitlag är stort och något jag kommer att ta vara på och jobba hårt mot nästa mål… Att nå starting five, säger Amir med ett stort leende.

– Han är en fighter nära korgen som jobbar hårt på att bli ännu bättre på sina basketskills, säger Luca Romano.

Mer läsning: Lång resa till ligan för Amir

Amir Mohamadi jobbar för Swedavia vid Umeås flygplats. När han inte tränar själv så hjälper han gärna andra – yngre med liknande bakgrund.

– Han har bland annat varit med som ledare i Svenska Basketbollförbundets projekt ”Välkommen hit” som KFUM Umeå engagerat sig i här lokalt, säger Luca Romano.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.