Två landslagsuttagna

Det börjar närma sig damernas landslagsfönster med speluppehåll i ligan. Två spelare från Udominate har blivit kallade till sina respektive landslag för läger och matcher i EM-kvalet.

Det är samma duo som senast det var EM-kval för damerna. Alltså Mante Kvederaviciute, Litauen, och Ana-Marija Begic, Kroatien.

Lite extra intressant blir kvalmötet Sverige-Kroatien – som spelas på Hovet i Stockholm den 14 februari.

I kvalgrupp H toppar Sverige efter de två inledande omgångarna som gav bortavinst mot Kroatien med 57-54 och utklassning hemma mot Makedonien 91-51. Kroatien vann sin andra match, då med 81-73 på bortaplan mot Italien.

10 februari spelar Sverige hemma mot Italien i Borås. Samma datum fast på kvällen matchar Kroatien borta mot Makedonien.
Onsdag den 14 februari klockan 18:20 är det dags i Globen Sverige-Kroatien och samtidigt Italien-Makedonien som spelas i Pavia.

x x x x x

Litauen har fått en tuff start i kvalgrupp C med två tunga förluster, 70-73 hemma mot Ungern och 62-64 borta mot Ryssland. Under detta landslagsfönster har Litauen bortaspel mot Albanien och Ungern.

Udominates Gigi Mazionyte fanns med i Litauens landslag under sommarens träningmatchande, men har ej fått plats i EM-kvaltruppen.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.