De fyras gäng (?)

Herrarnas ligatabell har en tendens som pekar mot två grupperingar modell de fyras gäng.

Luleå 26 poäng, Norrköping 22, Södertälje 20 och Borås 18.
——————————————————————————–
Jämtland 14 poäng, Uppsala 12, Umeå 12 och Nässjö 6.

Tolv omgångar återstår (undantaget Södertälje och Uppsala som spelat en match mer än övriga).

Allra närmast: I kväll torsdag Jämtland-Norrköping.
I morgon kväll fredag: Umeå-Borås, Uppsala-Luleå, Nässjö-Södertälje.

Detta innebär att Jämtland på fullt allvar kan dras in i Uppsalas och Umeås slutspelskamp. Jämtlands coach Torbjörn Gehrke har inför mötet med Dolphins lagt ut texten på klubbens hemsida. Ärligt och rakt:

”Inte så roligt att skriva, men rätt skall vara rätt… Norrköping kommer till Tegeltemplet med sju raka vinster i bagaget och Jämtland har fyra raka förluster. Bäst och sämst i SBL just nu”.

”Viktigaste spelaren är och förblir Joakim Kjellbom då hans blotta närvaro gör att Norrköping kan vara brutalt aggressiva i sitt boll försvar då man har Jocke som målvakt framför ringen om någon skulle bli slagen. Nyckeln för Jämtland, och alla andra lag för den delen, är förstås att involvera Kjellbom i försvaret ute på golvet för att på så vis göra så att taklamporna kommer åt att lysa upp den annars skuggade ringen….!”

Om den förväntade matchbilden:
”Det blir aldrig något skönspel mot Dolphins eftersom de alltid spelar med otroligt mycket kontakt och domarna tenderar till att tillåta mer och mer kontakt ju längre matchen lider för annars skulle det inte finnas många spelare kvar att avsluta matcherna med. Så detta blir en bra match för oss att lägga fokus på försvaret och räkna med att det blir ett gris-spel ifrån båda sidor i 40min”.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.