Har lämnat Udominate

Udominate har tappat en svensk spelare.

Det är dock utan större dramatik – Emelie Enjebo, som flyttade till Umeå för att plugga till polis, testade före nyår kombinationen skola + basket. Nu har hon tagit ett kliv tillbaka och koncentrerar sig under vårterminen sig på den viktigaste uppgiften = utbildningen.
Därmed är basketspelet nedlagt.

– Yes stämmer bra det, kände att det tog lite mer energi än det gav. Och precis som jag sa till dig innan, har lovat mig själv att ge skolan 100% och det är min första prioritet i dagsläget! Glad att jag ändå gav det en chans och lärde känna tjejerna. Man kan ju aldrig veta förrän man testat, säger Emelie Enjebo.

Bilden: Emelie Enjebo lägger basketbollen åt sidan för sin 100-procentiga satsning på studierna.
Foto: Peter Hegethorn

x x x x x

Noterbart är att tidigt i höstas fanns Cecilia H Ahlin med på Udominate-bänken i en match, men det blev inget mer.

Som truppen ser ut i dagsläget har Umeå-klubben fem svenska spelare; Danielle Elvbo, Isabelle Edholm, Frida Modig, Sandra Hansson, samt 17-åriga Moa Dellbro, som med dubbellicens även har Umeås division 2-lag att tänka på. Frida Modig är nyopererad i ett knä och spelar inte match på ett bra tag även om hon kunde linka ut till spelrprestationen i senaste omgången.

Udominate har sex importspelare (ryskan Marina Bas försvann i höstas utan att spelas en sekund i svenska ligan).
Amerikanskan Hollie Mershon drog ett korsband i höstas (opererades i USA i början av november och kör rehab hemma i Philadelphia). Hon ersattes av amerikanska guarden Brianna Kiesel.

Umeås sex importer; 

Brianna Kiesel, Point Guard, USA
Tiffany Brown, Point Guard, USA
Mante Kvederaviciute Small Forward, Litauen
Ana-Marija Begic, Forward, Kroatien
Gintare Mazionyte, Power Forward, Litauen
Lisa Koop, Center, Tyskland.

Udominate har spelat i tre olika tävlingar, nådde slutspel i EuroCup men åkte ut i första utslagsomgången. Totalt fyra vinster/fyra förluster.
I EEWBL (östeuropieska) är laget framme i kvartsfinal efter sex vinster/en förlust. Möter Luleå i svenskmöte i utslagsmöte två matcher borta/hemma i slutet av februari.
I basketligan dam har Udominate tolv vinster (inklusive Luleå hemma), det har blivit en förlust (Alvik borta).

Klubben har inte en enda gång kunnat använda alla sina importspelare. I tio ligamatcher har en import fått stå över och i två matcher har bara fyra importer kunnat användas – då reglerna säger att det måste vara lika många svenska spelare som importer i en laguppställning.

I svenska ligans grundserie återstår nio matcher, allra närmast har Umeå detta veckoslut långresa till Lund för att möta IK Eos. Oklart hur många spelare som då kan användas. I hemmamötet med Eos vann Udominate med 84-72 så det är ingen given seger att bara hämta.

Februari kan bli en riktigt knölig månad för Udominate. Den 1 februari säsongens andra möte med Alvik som sett starkt ut hela denna säsong. Sedan blir det landslagsuppehåll – som innebär att lagträningen blir lidande. När laget återsamlats så väntar en stentuff vecka. En sorts försmak av det som komma skall i ett senare SM-slutspel.
18 februari: AIK-Udominate (ligan)
20 februari: Luleå-Udominate (EEWBL)
23 februari: Udominate-Mark.
26 februari: Udominate-Luleå (EEWBL) *Vinnaren går vidare till Final four med en helg senare i vår.

Noterbart kan vara att upplösningen av slutplaceringarna i svenska ligan dröjer, i näst sista omgången av grundserien spelar Udominate borta mot fyrfaldigt regerande mästarna Luleå.

Okej vad är då summan av kardemumman?
Bloggen: Udominate skulle verkligen behöva fylla på med inte bara en, utan två svenska spelare. I alla fall en av dessa borde vara på nivå med spelare som nu bidrar bra på planen.

Emelie Enjebo har tagit ett klokt beslut att inte dribbla med sin drömutbildning.

P.s.
Om någon har misaat Sandra Hanssons gnistrande form… så levererade hon senast mot Telge (33 minuter speltid) 19 poäng, 8 returer, 2 assists, 1 stulen boll och var +20 i plus/minus.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.