Ny amerikanska in

Norrköping Dolphins blev av med Shanity James som av familjeskäl åkte hem till USA. Nu har klubben klart med en ny amerikanska som är på plats i Norrköping.

Dominique Wilson, 23-årig komboguard på 173 centimeter, har landat. Nu återstår bara frågan om alla papper hinner bli klara innan midnatt den 31 januari.

Wilson kommer från North Carolina State University där hon sista året (2016/2017) på 31 matcher (NCAA1) snittade 31 minuter, 13,9 poäng, 3,2 returer och 2,2 assists. Skottprocenten var 40% på tvåor, 33% på treor och från strafflinjen snudd på 87%. Vidare 1,6 steals per match och turnovers hölls på 1,6.

Hon har efter skoltiden hunnit med en kort tid i Nigeria med laget First Bank BC.

Bloggen har kikat efter lite statistik och hittat Fiba Africa Womens Champions Cup där Wilson på sju matcher snittade 32  minuter, 16,4 poäng, 3,6 returer och 3,1 assists. Tufft schema i den turneringen med klubblag från olika delar av Afrika, de sju matcherna spelades på nio dagar i november månad. First Bank slutade på bronsplats.

Dolphins hemsida har ställt en fråga som gav intressant svar:
Du kommer från en kort sejour i Nigeria. Hur var basketen där?
– Väldigt aggressiv. Spelarna kunde göra vad de ville i försvar och sen fick vi se om domarna valde att blåsa. Det var flera gånger jag knuffades till golvet utan avblåsning. Det var tufft då jag kom från college med en ny regel om att du i princip inte får nudda varandra, för att göra basketen på damsidan snabbare. Jag lämnade det och kom till den afrikanska basketen. Det var en omställning – men utvecklande, menar Dominique.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.