Jordi-effekten

I morgon fredag möts Nässjö Basket och Umeå BSKT för tredje gången den här säsongen.
I de två tidigare matcherna har Umeå vunnit, 85-78 nere i Nässjö i november och 102-91 uppe i Umeå i december (en match där Nässjös Mantas Griskenas sköt 5 av 6 tvåor och 6 av 8 treor, totalt 29 poäng).

Nu ska Umeå BSKT för första gången stöta på den så kallade Jordi-effekten. Det vill säga ligalaget Nässjö efter coachbytet just före årsskiftet som innebar att den tidigare assisterande tränaren Jordi Juste fick ta över huvudansvaret efter Felix Alonso.

Med Felix Alonso hade Nässjö facit två vinster/nio förluster. Jordi-effekten har så här långt gett två vinster/sex förluster för ligans jumbolag. Resultatmässigt kanske ingen jättesuccé trots allt – men spelmässigt har Nässjö ryckt upp sig och bland annat pressat mästarlaget BC Luleå ända till förlängning.

Nässjös matcher under Jordi Juste:
Nässjö-BC Luleå 102-104 e. förl.
Jämtland-Nässjö 79-82
Borås-Nässjö 87-81
Nässjö-Södertälje 83-77
Norrköping-Nässjö 90-67
Nässjö-Uppsala 80-91

En svaghet i de två senaste matcherna har varit Nässjös start. Mot Norrköping 10-21 i Q1 och mot Uppsala 14-32 i Q1.

– Nyckeln för oss är att prestera bra i försvarsspelet, vår svagaste punkt just nu, kan vi klara det så har vi chansen att tävla om segern inför vår hemmapublik, säger Nässjö-coachen till klubbens hemsida.

Jordi Juste anger vidare vikten av att matcha upp motståndarnas intensitet och inte låta dem springa golvet så lätt.

– Umeå är ett lag med högt tempo som har mycket bra skyttar och Nilsson, deras stora man som spelar en stor roll och har utvecklats mycket sedan förra säsongen, säger Jordi Juste om gästande Umeå BSKT.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.