Hjälte med basketcup i Vilhelmina

Det blir ännu mera basket i Västerbottens inland.

Vilhelmina Basket ska stå som värd för turneringen ”The Inland Cup” som ska spelas 19-20 maj.

Eldsjälen Dean Carson i Storuman ( (Bilden från Loka Heroes hemsida) )blev nyligen utsedd till ”Loka Hero” och den utmärkelsen innebär flera positiva saker för basketsporten i inlandet.

Loka Heroes är ett initiativ från Loka (Spendrups Bryggeri) och Svenska Basketbollförbundet. Loka Heroes kommer att ge coach Carson ekonomiskt stöd för att kunna besöka skolor i länet, samt till genomförandet av ännu en Inland Cup.

– Jag är väldigt stolt över att ha blivit utnämnd till en Loka Hero, men jag delar utmärkelsen med ett helt gäng av hjältar som är med och skapar bättre förutsättningar för barnen i norra Sverige! Stödet från Loka Heroes innebär att vi kan erbjuda basket för fler ungdomar, utan att de behöver resa 30 mil för att spela match, säger Dean Carson.

– Det är oerhört viktigt att stötta eldsjälar som Coach Carson. Hans engagemang för basketen gör stor skillnad för barnen i norra Sverige och för Basketsverige. Han visar också för andra att det går att åstadkomma mycket med ett stort driv och en stor vilja. Det ska bli väldigt spännande att följa utvecklingen i Västerbotten, säger Fredrik Spendrup, till Svenska Basketbollförbundets hemsida.

Dean Carson bjuder nu in till cupspel i Vilhelmina.
– Vi har lag i Vilhelmina, Storuman och Dorotea, och räknar med lag från Jokkmokk och kanske även något mer lag från inlandsområdet.

”The Inland Cup” kommer i år at tha klasser för lag med spelare födda 2006-2004, 2001-2003, samt seniorer.

– Det går också bra med mixade lag. Det här är en jättebra turnering för nya spelare och för lag som vill spela sina första matcher på stor plan och alla regler, det är en bra möjlighet för lag som är i slutet av ”Easy Basket”-nivån och vill känna på nästa steg, säger Dean Carson.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.