Dags för livesänd seriefinal

Dags för seriefinal i basketligan dam. Grundserien ska avgöras uppe i Luleå Energi Arena. Regerande mästarlaget Luleå får hållas som storfavorit på sin hemmaplan. Udominate har dessutom stjärnan Brianna Kiesel axelskadad – prognosen är ännu inte helt klar, men det kan röra sig om en längre frånvaro.

– Vi har ännu inga definitiva besked och får ha det öppet. Förhoppningsvis kan hon hjälpa oss senare i SM-slutspelet, om det är i semifinal eller final får vi se. Vi ska inte riskera hennes hälsa på något sätt, säger Udominates coach Jan Enjebo.

Udominate föll senast tungt borta mot Mark.

– I Luleå är det en ny match. Vi måste studsa tillbaka och jag tror att det kan gå bra, säger lagkapten Mante Kvederaviciute som förklarar att övriga spelare måste steppa upp när Brianna Kiesel är borta.

Mer läsning: ”Vi andra får steppa upp”.

Seriefinalen livesänds i samarbete med Sportsground via vk.se (fritt för Plus-kunder).
Sändningen finns på denna länk.

Matchguide

Basketligan dam

Luleå–Udominate
Plats: Luleå Energi Arena.
Tid: Kl 19.00 onsdag.

Tränarsnack
– Kan vi glömma förlusten mot Mark och ladda om så kan vi göra en bra match. Vi är mer lika som lag och har en bra matchup mot Luleå, säger Udominates coach Jan Enjebo.
– Vi måste göra en genomgående bra insats i försvarsspelet. Vi måste vara tuffa och smarta. Aggressiva – men inte aggressiva. Försvaret kommer definitivt sätta tonen. Vi kommer hitta vägar att göra poäng. Vi har fler målgörare än förra året, säger Luleås coach David Visscher till NK/NSD.

Spelarsnack
”They’re a great team, but teams have their ups and downs and I think this is a perfect time for us to bring them to our house and take care of business here.” säger Luleås Jessica Thomas till klubbens hemsida.

No­te­ra att…
… Första mötet i ligans grundserie vann Udominate hemma med 76–67.
… Umeå och Luleå har den här säsongen även mötts i kvartsfinal i Europaspelet EEWBL. Där blev det varsin hemmaseger – men Udominate tog semifinalplatsen med en poängs marginal sammanlagt.
… Vinnaren i seriefinalen i Luleå tar med stor sannolikhet hem grundserien och får hemmaplansfördel i SM-slutspelet.
… Luleå Basket kommer närmast från en stark bortamatch som gav tjugopoängsseger mot Alvik.

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.