”Ett skitbra förslag”

I kväll blir det som vanligt en bra publiksiffra i Luleå Energi Arena. Luleås damer spelar i en egen division vad gäller publiktillströmning. I övrigt spelas de flesta matcher inför 124, 148 eller ett par hundra åskådare.

En idé har Jonas Fredrikson, sportchef i Högsbo Basket i Göteborg, tidigare bland annat känd som spelare i Plannja.  Högsbo har ett damlag som är med i topp i Superettan och aspirerar på en ligaplats.
Idén går ut på att det skulle kunna vara böter för ligaklubbar som inte har 500 åskådare på sina matcher.

– Ett skitbra förslag, mycket hellre det än böter för en massa regler om hur coacher ska vara klädda och annat, säger Udominates assisterande coach Micke Blomqvist.

Piska eller morot? Någon sorts incitament för att klubbarna ska fylla hallarna – jämfört med nuvarande publikkris i basketligan dam – välkomnas.

P.s.
Micke Blomqvist har alltid haft svårt att bära kavaj.
– När jag var headcoach så kastade jag alltid kavajen förr eller senare. När jag var i Visby fanns det till och med vadslagning om i vilken minut kavajen skulle flyga. En gång åkte även slipsen och det var nära att skjortan också rök… men där stoppade jag i sista stund,  berättar Blomqvist med ett garv.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.