Norrderbyts eftersnack

Umeå BSKT tävlande mot BC Luleå – även utan rutinerade pointguarden Eric Gilchrese. Vikarien som spelfördelare blev Arik Smith – som skötte jobbet galant samtidigt som han i vanlig ordning slängde i 20 poäng, plus hade denna afton fem assists, fyra returer och höll nere turnovers på två.

– Arik. Han är bra, säger Umeås coach Jesper Gustavsson.

Mer läsning: Slutspel i sikte för säkre Smith

BSKT var nära att hinna i kapp Luleå. Men försprånget hann bli en aning för stort efter den andra perioden som Luleå tog med 20-30. I paus hela femton pinnar upp för mästarlaget.

– Vi tävlar och vi vinner andra halvlek. Vi förlorade i andra perioden då Denzel (Andersson) satte några treor vi inte hade räknat med. Sedan är Rozzell en fantastisk basketspelare som gång efter gång avgör i slutet på matcherna, säger Umeås Jesper Gustavsson.

– I vår gameplan hade vi inte riktigt att Denzel Andersson skulle skjuta så bra på treorna, vi spelade tufft på Adam (Rönnqvist) och Rozzell (Brandon) och fick ge efter på lite annat… även om Denzel inte ska få stå helt fri.

Umeå-coachen var nöjd. Även om det inte räckte riktigt ända fram denna gång mot Luleå.
– Jag är glad över den energi vi visade, jag tror ingen i hallen är besviken.

Hur är läget med Eric Gilchrese?

– Vi har haft ett tufft schema och matchen i Borås var hård. Vi hoppas att Eric är med igen redan nästa vecka. Han behövde vila nu, han är ju nästan lika gammal som jag…

x x x x x

Luleås Peter Öqvist å sin sida gillade det mesta han såg.

– Det blev drag i andra halvlek, Umeå är bra och när man tappar bara en gnutta i intensitet så smäller det, säger Luleås coach Peter Öqvist.
– Vi visar prov på kyla och vrider tillbaka det i vår favör i slutet.

Brandon Rozzell är värd varenda krona!?
– Alla i laget är värda sina kronor!

Brandon Rozzell gjorde alltså 16 poäng under matchens avslutande åtta minuter.

En annan Luleå-spelare som stack ut i Umeå Energi Arena var Denzel Andersson som bland annat hann skjuta 4 av 6 från trepoängsland innan han stukade foten och tvingades utgå.
– Synd att vi inte fick se vart Denzel hade landat och han fått fortsätta skjuta. Han spelade också riktigt bra försvar, säger Peter Öqvist.

Matchens höjdpunkter, bilder från Sportsground

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.