”Kände igen Mante”

På läktarplats, från coachhåll och från Bloggen var den stora saken med Udominates storseger mot Visby att Mante Kvederaviciute var ”tillbaka”.

– Nu kände jag igen Mante, kul för henne, säger Jan Enjebo.

Om den långa formsvacka som landslagspelaren från Litauen haft säger hon själv ingenting.

– Jag försöker att inte tänka bakåt. Fokus är nu. Vi gjorde en bra start, ett bra slut, en bra match där vi var i kontroll.

– Vi är glada i dag, men ser framåt. Ny match på fredag. Vi är bara i början på resan mot vårt slutmål. Det här var bara en i raden av viktiga matcher i slutet av säsongen, säger Mante Kvederaviciute.

Att hon levererade 28 poäng, 13 returer, 3 assists, 1 steal och en block viftar lagkaptenen bara undan.

– Det spelar ingen roll.

Mer läsning: Sände starkt start-budskap

Mer läsning: Analys: ”Välkommen åter”

Coach Jan Enjebo var nöjd även med övriga laget.

– Vi följde gameplan och alltt funkade som vi ville, vi tryckte upp tempot och Visby blev mycket tröttare än vi själva. Enda gången jag var lite orolig var när vi fick foulproblem på flera spelare och fick ställa om till spel med bara en stor spelare inne, men vi klarade även det. Totalt blev det ganska bra propaganda-spel med fin fart över hela planen.

Hur var det med Brianna Kiesels ben?

– Vi gick på kort rotation och behövde fler minuter av henne, men hon har varit borta på grund av axelskadan och inte kunnat träna riktigt  som de andra, så nu fick hon kramp i bägge benen.

Udominate ställde i första semifinalen över trion Ana-Marija Begic, Isabelle Edholm och Annie Kjellberg på grund av ”småskador”.

Utöäver den starka insatsen av Mante så ska noteras att Tiffany Brown var nära en trippel-dubbel med 16 poäng, 8 returer och 8 assists. Hon hade också hela plus 41 i plus/minus.

Både Brown och Kvederaviciute sköt tre av tre från trepoängsland. Som lag var Udominate 10 av 21 (48%).

Noteras: Udominate har nu under sina ligaår 22 raka segrar mot Visby.  Nästa möte för ett revanschsuget Ladies sker på fredag i Visby.

Noteras: Mästarlaget Luleå Basket fick jobba ända in i kaklet för att ta ned Telge i första semifinalen.

Höjdpunkter: TV-klipp från de inledande SM-semifinalerna finns på basketligandam.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.