Klart: Supertränaren tillbaka

Supertränaren är tillbaka. På meritlistan finns en hel drös SM-guld (sex med Arvika och det senaste 2006 då han med Solva Vikings slog Luleås damer med 3-1 i matcher i finalserien), massor med landskamper som förbundskapten (nio år i svenska damlandslaget och två år i danska herrlandslaget) – och inte minst bragden 1991 då Arvikas damer gick ända till final på högsta nivå i cupspelet i Europa. På senare år har han jobbat med olika uppdrag, som sportchef, utbildare och coach på lägre nivå.

Eivind Möstl är klar som ny headcoach för Visby Ladies.

– Det känns väldigt bra och det ska bli oerhört stimulerande och kul, säger 59-åringen i ett pressmeddelande.

Ingångvärdena som coach Möstl tar med sig är;

– Jag skulle säga hårt jobbande. Jag ställer stora, men inte orimliga krav på spelarna och jag skulle säga att jag är väldigt noggrann. Jag lämnar ingenting åt slumpen. Jag vill gärna spela snabb anfallsbasket i med ett aggressivt försvarsspel som gör det tufft att möta oss.

Visbys sportchef Anders Leo Pettersson;

– Det är i mina ögon Sveriges mest meriterade coach genom tiderna. Massor av SM-guld och internationella matcher, både i klubblaget och som förbundskapten för Svenska Damlandslaget. Han är en coach som har erfarenhet av små klubbar, små städer men kan ändå se fördelarna och vad man kan skapa. Det som han var med om att bygga upp i lilla Arvika var unikt. Eivinds känsla för träningar, matcher och att få ut det bästa av laget har gjort honom till den coach han är.

– Det skall bli spännande att se vad vi tillsammans med Eivind kan skapa för nästa säsong. Många gånger har han stått som motståndarcoach och grusat drömmarna för Visby, nu hoppas vi han skall hjälpa oss att göra det mot andra lag.

Bilden: Eivind Möstl tillbaka som ligacoach.
Foto: Visby Ladies.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.