Umeåtalang i Sverigedräkten

Sveriges framtidslandslag 2018 med Umeåtalangen Moa Dellbro befinner sig på läger i Ängelholm. I samband med träningslägret har laget spelat två landskamper mot ett Danmark som ska spela U18-EM-slutspel i sommar.

– Vi förlorade båda matcherna med över 40 poäng, så ja..de var bättre än oss.Tydligen var det deras U18 landslag, och inte framtidslandslag. I vårat lag är det många yngre. Men det var helt klart en häftig upplevelse, På hemmamatchen i går var alla barn som är på läger här i Ängelholm (North West Summer Camp) målade i gul/blått och hade övat in massa hejaramsor. berättar Moa Dellbro.

Bloggen har fått rapport om att Moa som vanligt jobbade hårt i försvaret, det var stundtals tufft i anfallet mot Danmark, som körde helplanspress, men hon lärde sig hantera pressen bättre och bättre.

Så här säger Moa själv om landslagslägret som avslutas i morgon onsdag;

– Jag startade båda matcherna och fick mycket speltid, vilket var jättekul! Nu är vi inne på näst sista dagen och man är rätt så sliten efter så mycket träningar och matcher, men man lär sig hela tiden och utvecklas av att känna på denna nivå. Känslan av att spela i Sverigedräkten och höra speakern ropa ens namn är helt klart mäktig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.