Umeås tunga inbjudningar

A3 Basket Umeå ska spela i tre turneringar säsongen 2018/2019, dels i Fiba EuroCup, dels i Europeiska damligan och i svenska basketligan dam.

Till försäsongens förberedelser har Umeå-klubben fått ett par tunga inbjudningar och coach Jan Enjebo fick mera information i samband med att alla Europas toppklubbar träffades i München i samband med lottningen till EuroCup och EuroLeague.

1) UMMC Cup i Ryssland den 23-26 september 2018.

– Jag träffade Maxim (Ryabkov) från UMMC och det blir tre EuroLeague-lag, Ekaterinburg, ungerska Sopron och ryska Orenburg, och så är det vi, berättar Jan Enjebo.

2) Inbjudan till en träningsvecka med matcher i Italien.

– Vi pratade även med Roberta Meneghel från Umana Reyer Venezia och är inbjudna dit för matcher och träning. De kommer att även att ha ett utbyte med Sopron. Datum skulle vara 14-20 september för minst två matcher för oss plus träning, säger Jan Enjebo.

Vad säger du om de här inbjudningarna? 

– Det känns väldigt bra att de mest framgångsrika klubbarna i Europa bjuder in oss. Det handlar om en viktig slutfas av försäsongen och jag känner att de uppskattar och supportar att vi som liten klubb satsar på att bli en aktad och framgångsrik klubb i Sverige och ute i Europa. Det här betyder oerhört mycket, på många olika plan, för vår fortsatta utveckling som klubb/lag, säger A3-coachen.

Ekonomiskt upplägg på den här typen av internationella inbjudningar är att arrangören står för alla kostnader för gästande lag under vistelsen. Umeå-klubben får stå för sina egna resekostnader.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.