Silly: Blågul till Tyskland

Svenska damlandslaget samlas för sommarläger den 13-16 augusti i Ockelbo. Direkt efter de dagarna flyttar den 24-åriga shooting guarden Matilda Claesson till Tyskland – hon presenterades i går onsdag av liganykomlingen i DBBL Eintracht Braunschweig.

– Jag ser fram emot att arbeta med Matilda. Hon har bra fart, ett bra skott och kan försvara en mot en. Dessutom är hon i position att binda upp spelare i motståndarlaget, säger det tyska ligalagets nya coach Peter Kortmann i ett pressmeddelande.

– Jag är väldigt exalterad över möjligheten att spela min första säsong i ett annat land och jag har en bra känsla för klubben. Detta kommer att bli en ny utmaning för mig och jag ska göra allt jag kan för att hjälpa laget så mycket som möjligt, säger Matilda Claesson, som kommer från Södertälje (fem säsonger i Telge Basket) och har de tre senaste säsongerna i svenska ligan spelat med Norrköping Dolphins.

Förra säsongen snittade hon i svenska ligan 12 poäng, 2 returer och 2 assists.

Öppningen i tyska klubben för Matilda Claesson kom då inhemska U20-landslagsguarden Therese Simon lite överraskande lämnade Eintracht Braunschweig i juli och då behövde klubben hitta en ersättare. Sedan tidigare finns tre nya amerikanskor i truppen; Taylor GleasonMaggie Mulligan och Tiffany Jones-Smith.

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.