Stjärnan lämnar svenska ligan

En sak är säker – man vet aldrig riktigt säkert vilka spelare som de svenska ligaklubbarna har och inte har.

Store Will Magarity kom till Södertälje (där pappan Bill Magarity är legend) – men efter tre matcher i svenska ligan så drar stjärnan till Kroatien.

Den 25-årige svensk-amerikanske centern, 211 cm, inledde säsongen med att snitta 15,7 poäng och 9,7 returer för Södertälje Kings. Nu har han klart ett treårskontrakt  med KK Zadar som spelar i adriatiska ligan. Klubben hoppas att Magarity kan debutera på söndag då Zadar möter Mornar i ABA-ligan.

– Det är en mycket begåvad spelare som är ganska rörlig för sin längd. Det fanns inte så många fria spelare på marknaden som direkt skulle ge oss styrka, så vi bestämde oss för att gå för spelare som skulle vara användbara på lång sikt. Vi kom överens om ett treårigt samarbete, där klubben skyddas väl i kontraktsklausuler, säger sportchef Branimir Longin till KK Zadars hemsida.

– Det har gått snabbare än vad någon av oss kunde förutse och han är för bra för att spela svenska ligan i den fasen han är i sin karriär, säger Södertäljes coach Ludwig Degernäs till LT.

Södertälje Kings, som tidigare tappat Nick Spires och Adam Ramstedt, är nu ännu en gång på jakt efter en insidespelare.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.