Vädjan inför historisk TV-match

I morgon söndag är det historisk TV-premiär för ”Basket-kväll” i Sportkanalen. Svenska ligamatchen Umeå BSKT-Södertälje Kings efterföljs av NBA-matchen Milwaukee Bucks-Sacramento Kings.

Inför kvällen då ett litet stycke TV-historia skrivs med Umeå BSKT som första hemmalag ut i rutan så kommer Umeå-coachen Jesper Gustavsson med en lokal vädjan:
– Jag tycker så klart att alla ska se allt. Men helst av allt så vill jag att folk kommer till hallen och ser våran match live och stöttar oss på plats.

Södertälje har inlett med 6/1. Repris på SM-kvarten från i våras. Din syn på den här uppgiften för er?
– Kings har återigen plockat ihop ett imponerande lag som kan vinna mot alla med sin bredd. Vi visade ingen respekt mot dem förra året och vann mot dem i grundserien på målskillnad. Tyvärr var vi i kvartsfinalen korta i rotationen med Nick (Schlitzer) och Nathan (Dawit) borta från slutspelet men trots detta så var vi nära att avancera till semi.

Senast hemma mot (ett bra) Wetterbygden blev teori och verklighet inte riktigt samma sak. Gör du något särskilt för att alla spelarna ska agera mer enligt gameplan denna gång?
– Wetterbygden var bra i tisdags och när de skjuter så här bra så är de svårstoppade. Självklart rannsakar vi oss själva och ser vad var och en av oss kan göra bättre till nästa match. Tror ej det handlar så mycket om game planen heller. Jag tror alla förstår, det är mer ett passivt problem i hela gruppen med många bortkastade bollar och många offensiva returer mot oss, säger Jesper Gustavsson.

Matchguide Basketligan herr
Umeå BSKT–Södertälje Kings
Plats: Umeå Energi Arena Vatten.
Tid: Söndag 4 november kl. 19.34.

No­te­ra att…
… I våras möttes Umeå och Södertälje i en jämn SM-kvartsfinal. Då två knappa segrar för Kings. 81-78 i Södertälje  och 76-73 i Umeå.
… Lagen har redan mötts en gång denna säsong – då (21/10) blev det hemmaseger för Kings i Täljehallen med 86-75.
…Under hösten har Södertälje fått en bra ligastart med sex vinster/en förlust. Enda torsken är 93-95 mot BC Luleå.
… Umeå har tre vinster/sex förluster.
… I senaste omgången (vinst mot Köping) saknade Södertälje fotskadade duon Eric Garcia och Alex Lindqvist. Enligt tidiga prognoser är landslagsmannen Lindqvist närmast en snabb comeback.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.