Umeå hade inte kraft nog

Umeå BSKT hamnade i tidigt underläge mot Södertälje Kings i söndagens sena ligamöte. En bra upphämtning tidigt i sista perioden förde hemmalaget så nära som två poäng ifrån vid 67-69 – men den rätta kraften saknades under matchens sista sex minuter.

– Södertälje visar då hur man avslutar en match, det är en sak som vi måste lära oss, säger Umeås lagkapten Egal Saleman.

Mer läsning: ”Är så besviken på mig själv”

– Positivt var att laget har reagerat bra på de tidigare matcherna, vi gick in mer i tuffa situationer och kämpade riktigt bra. Sedan räcker vårt samspel inte riktigt hela vägen mot ett lag som verkligen gjorde det jättetufft för oss, säger Umeås coach Jesper Gustavsson.

Bäst i Umeå centern Anré Nilsson med 16 poäng, 11 returer och 4 blockade skott. Klart positiv även Chris Singhateh. Plus även för Albin Frank (+8 i plus/minus).

Matchen slut: Umeå-Södertälje 73-83 (16-22, 19-24, 22-18, 16-19)

Umeå: André Nilsson 16, Josh Greene 14, Omar Krayem 12, Chris Singhateh 12, Egal Saleman 9, Devon Williams 4, Daniel Eliasson 3, Albin Frank 3.
Södertälje: Martin Pahlmblad 16, Auston Barnes 14, Toni Bizaca 13, Alexander Lindqvist 12, Mario Blazevic 11, Valter Lindström 8, Eric Adams 6, Oskar Holm 3.
Publik: 574 i Umeå Energi Arena.

x x x x x

Här nedan Bloggens matchrapport:

Umeå saknar de Andre Mathieu. Amerikanen har hastigt åkt hem till USA för begravning av en närstående.

I Södertälje har Alex Lindqvist sett spelklar ut på uppvärmning.

Så här formeras startemman: Omar Krayem, Josh Greene, Chris Singhateh, Egal Saleman och André Nilsson.
Södertälje: Valter Lindström, Oskar Holm, Martin Pahlmblad, Auston Barnes och Eric Adams.

Första quartern: 16-22.
Barnes inleder med en trea för Kings. Umeås första poäng av Nilsson. 2-3 efter två minuter. Hela första så har gästande Kings sedan ett klart grepp med bra försvar och fina skott efter screens. Sedan är det hyfsat av ett lag att ha inhoppare som Alex Lindqvist och Toni Bizaca.

Andra quartern: 19-24.
Ett bättre Umeå drar fördel av store André Nilsson, han gör mål om och om igen. När han lägger i 28-30 mitt i andra så är det dags för timeout Ludde Degernäs Kings. Gästerna har levt högt på trepoängsskyttet med 5 av 8 så långt. Några missar från distans gör att Umeå är nära nu. Nästa Kings-poäng kommer efter offensiv retur – då tar Jesper Gustavsson timeout för att påtala vikten av att blocka ut. Verkar som en svacka för BSKT. 31-32 förvandlas till 31-39 och dags för ny timeout av Jesper G. Alex Lindqvist sänker trea till 31-42. Det sista som händer före paus är att Umeå Daniel Eliasson får en smäll och åker i golvet. Verkar lite yr och tagen efteråt.

Ställningen i halvtid: Umeå-Södertälje 35-46
Notering: Gästande Södertälje har gjort ett bra jobb och hållit Omar Krayem på noll poäng. Som lag har Umeå 4 av 15 på trepoängare. Södertälje har 7 av 15 i den kategorin.
Jättejubel under pausen.  Åskådaren Lars Bergström får skjuta ett skott från halvplan – han sänker skottet klockrent och vinner 10.000 kronor.

Tredje quartern: 22-18
Hemmalaget verkar inte riktigt på tå. Tre raska poäng i baken. 35-50. Plötsligt minus 15 på tavlan. krayem har det kämpigt denna dag. Missar även en öppen tvåa. Och en trea. Aj, aj, 0 av 7. Han är mänsklig. i andra änden sänker Pahlmblad en superlång trea i sista sekunden på långt anfall. Ställningen 35-53 ett par minuter in i tredje. Även Oskar Holm sänker en trea. Stor skillnad i skyttet. Efter nära 25 minuters spel träffar Krayem äntligen en trea. 43-56. Lite senare träffar Chris Singhateh rätt, sju minuter spelat av Q3. 50-59. Snabb timeout av Södertälje. Umeå har lite häng, 55-62. För att nå ikapp måste alla i laget leverera, Saleman på fyra poäng är tyvärr för lite. Sista blir intressant.

Läget inför sista: Umeå-Södertälje 57-64

Fjärde quartern: 16-19.
Block av Nilsson leder till layup av Greene. 59-64. Nio minuter kvar.  Lugn i Kings som byter ut Pahlmblad (en kort stund) – Blazevic sänker trea. Krayem trea.
8 min kvar: 62-67. Märks en del stress hos hemmaspelarna nu.  men bra försvar, inget Kings-skott på 24 sekunder.
Saleman sänker en trea! 67-69. Sex minuter kvar. Men därpå Kings-tvåa 67-71 och Umeå turnover. Bizaca begraver en trea.
5 min 12 sek kvar: 67-74. Timeout Umeå.
Omar Krayem springer in i en mur av Kings-försvarare, tappar boll och får en mindre smäll i huvudet. På kontringen blir det vacker alley-oop dunk av Adams. 67-76. Sju raka poäng av Södertälje när Umeå nästan var ikapp.
Publiksiffran denna söndag: 574 i Umeå Energi Arena. Krayem ska prova spela igen.
3 min kvar: 67-77. Mera poäng Kings. BSKT har inte kraften här i slutet.

Måste noteras: Bra domarinsats från trion ledda av Appe Kalpakas.

Matchen slut: Umeå-Södertälje 73-83.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.