Söndagens sena meny

Söndagens sena meny framför TV:n innehåller två matcher.

Kanske popcorn-fest då anfallsglada Jämtland ställs mot ännu mer anfallsglada Borås.  ”Nya” Borås har vräkt iväg treor och gjort 113 poäng tre gånger, bland annat mot Umeå. Jämtland å sin sida har 112 gjorda poäng som toppnotering – så sent som i fredags mot Umeå.

Borås har fyra raka segrar, totalt 8 vinster/3 förluster. Jämtland har fem raka segar, totalt 8/3. I säsongens tidigare möte blev det Borås-Jämtland 90-93.

– Jämtland har gjort det som kan förväntas, men ligger trots bra spel och åtta vinster av elva möjliga ”bara” fyra i tabellen och nu är det ett sanningens ögonblick när vi möter SBL’s fyra topplag i tabellen (tillsammans med oss själva) i rad innan EM-kvaluppehållet i slutet av november, skriver coach Torbjörn Gehrke på klubbens hemsida.
Jämtlands  program: Borås hemma (i kväll), Södertälje borta (15/11), Norrköping hemma (20/11), BC Luleå borta (25/11).

Borås har två gubbar på skadelistan. Simon Gunnarsson (knäskada) och Brian Fitzpatrick (handskada).
– Vi har lärt oss en läxa efter förra säsongen där skadorna avlöste varandra. Nu har vi pratat mycket om att vi måste se skador som utmaningar istället för motgångar. Det hjälper inte att tycka synd om oss själva, vi blir inte bättre av det, säger Borås coach Henrik Svensson till BT.

Söndag 11 november

Sportkanalen/CMore
SBL: Jämtland Basket-Borås Basket kl 19:34
NBA: Detroit Pistons-Charlotte Hornets kl 21:30

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.