Mästarlagets problem upp till ytan

Mästarlaget Luleå Baskets problem har bubblat upp till ytan.

Det började med en stark artikel där den tidigare spelaren Elin Setzman gick ut och berättade som sin svåra tid med prestationsångest, depression och att hon övervägt att ta sitt eget liv.

”Vi idrottare har känslor – precis som alla andra – och vi måste sluta vara rädda för att prata om sådana här saker”, säger Setzman till Norrbottens Media.

Hennes långa historia är viktig – läs den gärna! Behövs det – så ta ett testabonnemang, det är verkligen värt pengen.
På NSD eller på Kuriren

Elin Setzman berättar bland annat om Luleå Basket:
”Jag hade det inte så lätt i Luleå Basket. Varken under den säsongen jag spelade med dem eller när jag kom tillbaka. Jag vill inte nämna några namn, för då får jag väl på fan. Men i den där klubben finns det några individer som har mycket makt och kan bete sig hur som helst utan att det får några konsekvenser. Det viskades i omklädningsrummet och jag fick ta emot mycket skit på träningarna. Trots att jag gjorde mitt bästa. Jag minns framför allt en träning, jag fick ta emot en massa smällar och blev skriken rakt i ansiktet flera gånger. David Visscher kom fram till mig efteråt och sa att han såg vad jag utsattes för. Men han sa att det inte fanns något han kunde göra. Han trodde bara det skulle förvärra situationen om han la sig i. Då kände jag mig ensam. Jag gick också in i en depressiv fas”

Nu vittnar fler tidigare spelare om problem i mästarklubben. Ett exempel på svar i Norrbotten Medias vidare granskning:
”Det fanns en mobbningskultur där. Vissa personer kunde göra som de ville utan att det fick några konsekvenser. Det var delvis därför jag lämnade klubben”.

Luleå Baskets klubbdirektör till Norrbottens Media:
– Det känns inte alls bra i magen när jag läser det här. Det är så långt ifrån mina personliga värderingar och Luleå Baskets normer. Jag tar det verkligen på största allvar, säger Christer Sehlin, som fortsätter:
– Under min tid här, det är ett och ett halvt år, har jag inte upplevt att vi har en mobbningskultur, däremot är vi ett elitlag och det kommer alltid ske olika konfrontationer under säsongen.

Christer Sehlin utlovar en rejäl utredning om vad som hänt i klubben under den senaste femårsperioden.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.