Besked: ”Ingenting brutet”

Södertälje Kings har fått positiva besked kring skadade  importstjärnorna Eric Adams och Eric Garcia.

De nya beskeden från de medicinska undersökningarna innebär att coachen Ludde Degernäs kan fira jul utan större oro och ångest.

Eric Adams knäskada var inte något trasigt korsband – utan en så kallad ”stukning”. Prognosen är att han kan vara tillbaka om fyra veckor.

Eric Garcias fotskada var inte heller så allvarlig.

– Ingenting är brutet. Han beräknas vara borta fyra till sex veckor, så det är väldigt positivt, säger Kings coach till LT.

Eventuellt kan det bli fråga om någon korttidslösning med ersättare i serieledande Södertäljes trupp.

– Vi funderar om vi ska ha in en spelare som kan hjälpa laget under den tiden. Samtidigt har vi haft en bra start på säsongen, så jag känner mig inte jättestressad i dag, säger Degernäs till LT.

x x x x x

Även BC Luleå har denna dag fått positiva besked kring skadade spelare. Det rapporteras faran över när det gäller store Brice Massambas knäskada.

– Han fick något slag mot sitt vänstra knä. Men det ser bra ut. Om det går riktigt, riktigt bra så kan han spela redan nästa match den 27 december. Annars blir det nog matchen efter det. Det rör sig om en lite sträckning på inre sidoligamentet, säger ortoped Tomas Isaksson till klubbens hemsida.

De båda spelare som fått smällar mot huvudet, det vill säga Tavarius Shine och Denzel Andersson, fanns båda med på torsdagens träning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.