Tomten önskar God Jul

I väntan på att slippa fler Kalle Anka-matcher så önskar Bloggen alla läsare en riktigt God Jul. Efter en snabb tjuvtitt i julklappssäcken kan Bloggen också avslöja vad Tomten har med sig.

Umeå BSKT – får en uppgradering av hemmahallen. I samarbete mellan Umeå Energi, Umeå Padel och inte minst med konsulthjälp av Uppsalas Odin Lindell, så utrustas basketgolvet i sporthallen på Gammlia med höga glasväggar.  Den geniala konstruktionen gör att spelarna inte längre ska kunna kasta bort bollen, slut med passningar ut i tomma intet eller upp på läktaren. Umeå blir först ut med denna nya typ av baskethall, men fler klubbar har den på önskelistan,
Så här ser turnover-ligan ut: Uppsala 17,5 bortkastade bollar per match, Umeå 17,4, Köping 16,0, Luleå 14,8, Jämtland 13,3, Norrköping 13,3, Nässjö 13,2, Wetterbygden 13,1, Södertälje 12,9  – bäst i klassen är Borås med bara 11,3 turnovers i snitt.

A3 Basket – Tomten som funderade förstås på en eventuell synergi mellan namnsponsorn i IT/telekom-branschen och en stor motorfirma i Umeå som säljer prestigebilar. Men Tomten vill att barn ska vara snälla och gärna vinna guld innan det trillar in bonus i form av en sprillans ny Audi… så julklappen blir en klassiker från avdelningen förhoppningar och drömmar när det fattas pengar i kassan och Umeå kommun fortsatt har sina favoriter i lag som Björklöven, Umeå IK FF och Umeå FC.  Klubbdirektören Lotta Enjebo får en mixad spelpåse med Trisslotter, Bingolott, Harry Boy, Lördagsgodis och en kupong till EuroJackpot.

Basketlandslagen – Tomten har slagit in det som behövs mest av allt. En stor svensk framgång i ett mästerskap. Paketet hamnar hos damlandslaget där rutinerade tvillingar kan leda blågult till succé i sommarens EM.

Många klubbar – får en guldstjärna av Tomten för arbetet med att bidra till viktiga ändamål.
Ett par närliggande exempel;
BC Luleå med samarbetspartners ordnade före jul 300.000 till barncancerfonden.
A3 Basket Umeå och Södertälje BBK jobbar tillsammans för att  i samband med TV-matchen i mellandagarna.samla in pengar och bidra till forskningen för ALS.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.