Stjärnan tillbaka i träning

Förra säsongen i Telge utsedd till Årets guard och Årets MVP i svenska ligan. Inledningen av den här säsongen med A3 Basket Umeå blev förstörd av den meniskskada som visade sig kräva operation. Efter rehabträning är Tayler Mingo nu tillbaka i träning med basketboll.

– Tayler är med på en del övningar där det inte är full kontakt, så hon är ännu inte aktuell för spel, berättar coachen Janne Enjebo.

A3 hade dussinet fullt med spelare på torsdagens träning och i dag fredag är det avresa mot Kosicé i Slovakien för sista sammandraget i grupp A i den europeiska damligan EWBL.

– Att flyga till Kosicé är inte det lättaste så vi kommer inte fram förrän strax innan midnatt. Vi ska träna lätt på lördag förmiddag och spelar på kvällen helgens första match 18:30. Efter söndagens match blir hemresan ganska dryg, avresa måndag morgon 04.50 men vi är ändå inte framme i Umeå förrän på kvällen, det är långa stopp både i Prag och på Arlanda. Men det är bara att gilla läget.

Helgens sportsliga uppgifter?
– Ungerska Pinkk-Pecsi som vi möter lördag har gjort jämna matcher, förlorade exempelvis bara med fem poäng mot Tsmoki-Misk, men ännu inte vunnit i gruppen. Slovakiska Young Angels har 3/2 i matcher. Vi har ett spelsuget lag och bra känsla efter vinsterna mot Alvik och Telge, så det ser bra ut för närvarande. Kan vi bara leverera vårt spel så är vi ett bättre lag än de vi ska möta. Sedan blir det dagsform och prestation som avgör, men jag måste säga att det är störst chans att vi blir tvåa när gruppspelet summeras, säger Janne Enjebo.

Vitryska Tsmoki-Minsk leder grupp A efter fem raka segrar. Umeå har 4/1.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.