Umeå får ihop lag

Ända in i det sista har det varit oklart vilket lag Umeå BSKT kan ställa på benen i lördagens svåra bortamatch mot serieledande Södertälje Kings.

Umeå-laget reser ned under lördagen och först efter fredagens kvällsträning fick coach Jesper Gustavsson klart med vilka som kan åka med. Det landade i att ”alla” är med –  utom lagkaptenen Egal Saleman (som missat de senaste matcherna på grund av sjukdom).

Med ”alla” menas då de Umeå-spelare som har kontrakt för säsongen (minus Egal).  Omar Krayem är inte med i Södertälje och inte heller Andre Hollins vars tryoutperiod tog slut vid årsskiftet.

Tio gubbar till start med andra ord; DeAndre Mathieu, Josh Greene, Albin Frank, Rami Ghanem, Daniel Eliasson, Anton Leth, Chris Singhateh, Alex Varytimiadis, André Nilsson och Nils Botold.

Matchguide SBL herr
Södertälje–Umeå BSKT
Plats: Täljehallen.
Tid: Kl 15.04 lördag.

Tränarsnack
– Umeå är alltid ett lag som är svårspelta, de är välcoachade av Jesper Gustavsson. Det är kvalitet med deras point guard DeAndre Mathieu, Egal Saleman, och André Nilsson, säger Södertäljes coach Ludde Degernäs till SBBK:s hemsida.

No­te­ra att…
… Södertälje Kings toppar grundserien med 16 vinster/3 förluster. Tabellåttan Umeå har 5 vinster/15 förluster.
… Tidigare möten den här säsongen;
Södertälje–Umeå 86–75, Umeå–Södertälje 73–83.
… Umeå har haft en trasslig säsong med olika spelare som kommit och gått. Därtill har sjukdom och skador spökat.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.