Klart: Ny stjärna till Luleå

Nu är det klart att BC Luleå förstärker med amerikansk spets. Mannen är Earvin Morris, 24-årig guard/forward på 196 centimeter som närmast kommer från spel i Polen. Han har tidigare bland annat även spelat i Grekland.

– Efter att vi sonderat terrängen en tid och letat efter en spelare som kan ge oss spets så har vi nu hittat det i Earvin Morris. Det känns jätteroligt att vi blir kompletta som lag. Vi blir mindre än vad vi var med Daniel Alexander från början. Men det öppnar upp för att vi kan spela ett par pinnhål ännu mer aggressivt offensivt, säger coach Peter Öqvist till klubbens hemsida.

– Vi sa att vi skulle göra någonting klart i slutet av förra veckan och i natt blev det klart. Vi har haft en längre tid med den här rekryteringen i jämförelse med den förra. Med Spurlock var vi tvungna att agera snabbt på grund av skadeläget. Nu är laget komplett och vi kommer att kunna bjuda publiken på ännu mer fartfylld och offensiv basket. De referenserna vi tagit och personerna som har sett Earvin Morris spela känner vi oss ganska säkra på, säger BC Luleås klubbdirektör Lars Mosesson.

Tidigare klubbar för Morris: TBV Start Lublin (Polen), Aries Trikalla BC (Grekland), Avtodor Saratov (Ryssland), Tadamon Zouk (Libanon), University of Texas at El Paso (college, USA), Kent State (college, USA).

I Lublin blev det den här säsongen endast fem matchers inhopp (10 min/match) med snittet  fem poäng för Morris.
2017/2018 spelade han under senare delen av säsongen 10 matcher i Trikalla med snittet 17,5 poäng på 35 min/match och sköt 34 procent på treorna. Samma säsong blev det även 20 matcher i Saratov och där låg amerikanen på snittet 7 poäng per match på 17 minuters speltid.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.