Visum-strul för mästarna

Ryska visumregler är inte att leka med – det vet nu svenska mästarlaget Luleå Basket som på söndag ska spela första kvartsfinalen i EWBL borta i Rostov vid Don.

Nyförvärvet Antonija Sandrić skulle inte hinna få visum, det kände klubben till. Ett tuffare besked rapporterar nu Norrbottens Media om – det är att Luleås amerikanska stjärna Chastity Reed inte kan följa med till Ryssland då hon nekats visum.

Reeds pass hade inte de tomma sidor som krävs för att få den ryska visumstämpeln – något som uppdagades alldeles för sent.

– Om vi hade fått veta det här i tid så hade vi kanske kunnat lösa det, genom att ordna ett nytt pass åt henne. Men det tar åtminstone en vecka att ordna ett amerikanskt pass, och för amerikaner tar det tio dagar att få ett ryskt visum. Och vi har inte fått några som helst indikationer på att det skulle vara något problem, säger Luleås klubbdirektör Christer Sehlin till Norrbottens Media.

Utöver visumproblem så har Luleå även skadeproblem. Det är oklart om fotskadade duon Anna Barthold och Michaela Houser ska spela eller inte.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.