Nyförvärv till slutspurten

Nässjö Basket ser om sitt hus inför säsongens slutspurt och värvar en small forward som närmast kommer från ligan på Island.

Britten Kofi Josephs, 198 cm,  är klar för spel med Nässjö för resterande del av säsongen. Han har denna dag blivit spelklar och finns sålunda med i matchtruppen inför Nässjös bortamatch mot Köping Stars på lördag.

– Kofi är en atletisk skarpskytt och bra returtagare och vi tror att han kommer att kunna försvara på flera positioner. Han stärker vår trupp efter skadan på Alexander Gorski och ger oss bättre rotation med fler taktiska optioner i matcherna. Vi hoppas att hans erfarenhet först ska hjälpa oss i återstående matcher av grundserien och att vi sedan ska ha ett lag fullt redo att tävla och prestera på hög nivå oavsett motstånd i slutspelet, säger Nässjös coach Jordi Juste till klubbens hemsida.

Kofi Josephs är en 27-åring från Birmingham, England. Han spelade collegebasket med div.II-skolan Fort Lewis. Som proffs har han sedan lirat i Glasgow Rocks i brittiska ligan, i Boncourt i ligan i Schweiz, i tyska regionalserien med Hertener Loewen, i fjärdeligan i Spanien med Chantada, och allra senast sex matcher med Breidablik, jumbolag i den isländska ligan – där han snittade fina siffror med 21 poäng och 4,5 returer (senaste matchen  var den 7 februari).

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.