Knökfullt i finalarenan

Högsbo Basket har något så unikt som en egen arena. Klubben äger Gothia Arena som nu förvandlats till plats för SM-finalspel.

Till den fjärde finalen i serien mellan Umeå och Högsbo hoppas arrangörsklubben i Frölunda, Göteborg, kunna klämma in 1200 åskådare. Till vardags finns tre baskethallar för träningar.

Bloggen är på plats för VK:s räkning  och när det gäller pressplatser i Gothia Arena så finns det tre små bord där det går att sitta och skriva. Antalet journalister som anmält intresse är fler än vad som ryms på den lilla press-sektionen. ”Ni får knö ihop er” är budskapet, ungefär samma som gäller för publiken alltså.

En notering är att parkeringen utanför Gothia Arena är av ungefär samma blygsamma storlek som vid baskethallen på Gammlia i Umeå. Men göteborgarna tar sig fram olika sätt, exempelvis med spårvagn…

Bloggen kikade förbi hallen vid lunchtid i dag den 1 maj. Förväntningarna är lite blandade.

– Vi hoppas det blir en bra och jämn match, skulle vi lyckas slå Umeå en gång till vore det fantastiskt och om de vinner så är det välförtjänt, säger Johanna Fredrikson som jobbar på kansliet i Gothia Arena.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.