Inget i Umeå – kan bli Luleå

A3 Basket Umeå erbjuder inte Abigail Asoro något nytt kontrakt. I stället kan forwarden, som finns med i landslagets bruttotrupp, hamna i Luleå Basket.
– Min agent håller på och pratar med Luleå och jag har pratat med nya coachen och alla ledare, säger Abigail Asoro till P4 Norrbotten.

Hon uppger vidare att Luleå är förstahandsalternativet om hon ska spela i Sverige.
– Jag kan se mig själv spela där, för det de håller på att göra nu är att de vill värva fler svenska spelare och ge dem chansen, plus spel i EuroCup och de har bra utvecklingscoacher.

På frågan om ett beslut är nära svarar Abigail Asoro:
– Jag tror inte det kommer ta allt för lång tid, men jag har lite andra erbjudanden som jag vill jämföra och se vad som är bäst för mig.

Luleå har vidare lämnat ett kontraktsförslag till Joesefin Vesterberg – även om hon uttalat att fortsatt spel i utlandet är prio ett.

En annan notering när det gäller Luleå Basket är att det förstås inte bara handlar om svenska spelare. Bland annat är en amerikansk pointguard nära att bli klar.
– Vi har en amerikansk guard på gång. Det kan nog bli klart här inom några dagar skulle jag tro, säger Luleå Baskets coach Robin Sandberg till Norrbottens Media.

Givet är att coach Sandberg även vill plocka in en stor importspelare för centerpositionen. Återstår att se om det blir nya namn – eller om han som i tidigare klubbar vänder sig till ”säkra kort”, som Alexis Hyder.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.