Silly: Skyttekung klar

Borås Basket tog sig ända till SM-final. Nu är det klart att skyttekungen från grundserien 2018/2019 blir kvar även nästa säsong. Amerikanen Marcus Tyus är första spelaren i Borås med kontrakt för 2019/2020.

– Vi ser honom som en strategiskt viktig del i lagbygget. Det betyder massor att få tillbaka den meste poänggöraren från det lag som ordnade föreningens första SM-finalplats, säger coachen Henrik Svensson till klubbens hemsida.

Totalt över hela säsongen inklusive slutspelet som gav SM-silver snittade Marcus Tyus 18,2 poäng och han sköt 39,4 procent från trepoängsland.

– Beslutet baserades på den gångna säsongen. Laget, coacherna, klubben och stödet från supportrarna är stora anledningar till att jag blir kvar. Borås har känts hemma sedan den första dagen. Jag tycker att det är viktigt att tänka på livet utanför basketplanen och Borås är perfekt för mig och min familj. Vi älskar staden, vi älskar supporten, vi älskar Borås Basket och jag är glad över att vara en del av laget kommande säsong, säger Marcus Tyus.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.