Silly: Värvar från sitt landslag

Nässjö Baskets nye coach Joakim Källman värvar en duo från U20-landslaget – där Källman är head coach.

De två spelarna som skrivit på för Nässjö Basket kommer är  Tim Carlsten och Oskar Palmqvist, båda närmast från spel i basketettan med RIG Mark.

– Vi är väldigt glada över att ha kontrakterat två unga svenska talanger inför kommande säsong. Tim och Oskar är två spelare som kommer att ta studenten från RIG Mark i sommar, samt vara med tillsammans med mig och Adam i u20 landslagets resa. Båda har gjort flertalet ungdomslandskamper och spelat på och mot hög nivå inom ungdomsbasket i Europa. Nu är det dags för de båda att ta klivet till seniorspel, med allt vad det innebär, säger coach Källman till Nässö Baskets hemsida, han fortsätter;
– I Tim Carlsten får vi en playmaker som har en bra blick för spelet, han har en förmåga att fatta bra beslut i anfall trots sin ringa ålder. Defensivt kan han spela med hög intensitet och är väldigt duktig på bollen.  Oskar Palmquist är en spelare som huserar på vingen och har en bra känsla för att göra poäng, både genom ett bra skott utifrån men kan också ta bollen till korgen och avsluta med kontakt. Defensivt är han också väldigt användbar med sin storlek och rörlighet.

Uppdatering: Nässjö kommer att i ligatruppen ha kvar två egna produkter med dubbellicens, det är Erik Käll och Joel Ekenstierna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.