Inför EM: Blågul förlust

I kväll lördag möttes Ryssland och Sverige i en ny träningsfajt inför damernas EM-slutspel. Den gick att se i livesändning från Moskva.
Resultatet blev ny förlust för de blågula damerna – som dock ryckte upp sig rejält i andra halvlek. Klart bäst var Lollo Halvarsson.
Ryssland-Sverige 65-51  (16-4, 28-11, 7-19, 14-17).
Poäng Sverige: Lollo Halvarsson 15, Kalis Loyd 8, Ellen Nyström 6, Farhiya Abdi 4, Elin Eldebrink 4, Danielle Hamilton Carter 4, Binta Drammeh 4, Klara Lundquist 2, Josefin Vesterberg 2, Paulina Hersler 2.

Bland det som funkade mindre bra var trepoängsskyttet där Sverige bara fick i 2 av 18.

Tuff start för Sverige, med rysk ledning 20-4 i början av andra perioden. Ryssland har sitt bästa lag då Maria Vadeeva anslutit från WNBA (där hon i premiären den 26 maj lade i 24 poäng på 24 minuter då hennes Los Angeles mötte favoritlaget Las Vegas).
Blågult får som bekant ännu ett tag vänta på sin WNBA-spelare Amanda Zahui. Sverige saknar även spelare som Frida Eldebrink och Reagan Magarity.
Oj, oj, svensk timeout mindre än två minuter före halvtid, då är ställningen 40-11.

Halvtid: Ryssland-Sverige 44-15

Efter paus öppnar blågult med Elin Eldebrink, Klara Lundquist, Ellen Nyström, Danielle Hamilton Carter och Lollo Halvarsson, det blir nio raka poäng. Byten in med Kalis Loyd och Josefin Vesterberg. Klart bättre av Sverige som gör 14-5 och ryske landslagscoachen Olaf Lange måste ta två tidiga timeouts i andra halvlek. Nästa par in för blågult är Paulina Hersler och Farhiya Abdi. Sverige vinner tredje perioden med 19-7. Läget inför sista alltså rysk ledning med 51-34. Binta Drammeh nästa inbyte.
Sju minuter kvar och 53-40. Det är träningskamp och även Ryssland roterar rejält. Vadeeva sitter av andra halvan på bänken.