Den vilda svenskjakten

Efter floppsäsongen som tog slut redan i kvartsfinal gick Luleå Basket ut med planen om en nysatsning på svenska spelare och spelarutveckling. Nu under silly season har det visats sig mer än knepigt med sådant nybygge.

Klart är förlängda kontrakt med Allis Nyström (på väg tillbaka efter korsbandsskada), Chioma Nnamaka och Felicia Ponturo. Rimligt är att truppen kommer att innehålla lokala fler spelare i stil med Elin Lomgren och Fanny Mosesson, samt ett par yngre talanger.

Men hittills inga svenska nyförvärv – trots flera erbjudna bra kontrakt. Senast i raden att tacka nej till Luleå är  Elsa Paulsson Glantz (forward från Östersund som tidigare gått på BG Luleå). Efter collegespel väljer hon nu spel i den spanska andraligan.
– Jag och Luleå har pratat hit och dit. Det var ett jättebra kontrakt jag blev erbjuden men det kändes lite bättre att testa utlandsspel i Spanien”, säger hon till NSD-bloggen.

I en intervju i Norrbottens Media säger klubbdirektören Christer Sehlin:
– Vi har pratat med alla de tjugo bästa svenskorna, förutom de som vi redan visste ska spela utomlands nästa säsong. Och vi har fortfarande som förhoppning att få in ytterligare en svensk spelare som är på landslagsnivå eller strax där under.

Luleå Basket ska spela i EuroCup i höst är det tänkt – det innebär att laget kommer att gå på två amerikanskor, en är redan klar – pointguarden Natisha Hiedeman. Sannolikt tillkommer en stor USA-spelare, plus då ett par EU-spelare. Lediga platser finns på position två, fyra och fem. Det skulle inte vara någon chock om allt landar på fem importer – ingen ska inbilla sig att Luleå Basket inte är ute efter revansch och nytt SM-guld.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.