U20: 34 poäng på 24 min.

I lördagens placeringsspel i U20-EM möter Sverige Albanien. Uppkast kl. 19:30 svensk tid.

Första perioden: Sverige 32 – Albanien 27.
Anmärkningsvärt: Olle Lundqvist hann med 18 poäng på 8 minuter, han satte 4/4 på tvåor, 3/3 på treor och 1/1 på straffkast!

Andra perioden: Sverige 9 – Albanien 19. Blågult underläge i halvtid 41-46.
Anmärkningsvärt: Olle Lundqvist spelade inte så mycket andra perioden. Han missade sitt första skott.

Tredje perioden: Sverige 25 – Albanien 9. Blågult i ledning inför sista med 66-55.
Anmärkningsvärt: Olle Lundqvist missade inget i Q3. Med 19 min. speltid står han på 26 poäng med 10/11 från golvet och 3/3 från strafflinjen.

Fjärde perioden: Sverige 17 – Albanien 16.
Matchen slut: Sverige-Albanien 83-71.

Anmärkningsvärt: Rejäla applåder när Olle Lundqvist byts ut med cirka två minuter kvar.  Hans facit: 34 poäng på 24 min.
Skyttet: 12 av 15 från golvet och 7 av 7 på straffarna. Plus 6 returer.

Det handlar på söndag om placeringarna 9-10 i B-divisionen. Lite extra krydda kan vara att Sverige i söndagens avslutande match kan ställas mot Finland.
Grannlandet i öst spelar i dag mot Estland (matchen går sent i kväll, efter Sveriges match).
Om Finland besegrar Estland – då blir det ”finnkamp” om placeringarna 9-10.

Uppdatering: Finland var totalt chanslöst mot Estland och föll med 49-84.