Silly: Nya pusselbitar

Silly season-noteringar;

Herrligan: Uppdaterad: I dag tisdag efter lunch har Jämtland Basket presenterat en ny stor pusselbit till startfemman. 22-årige jänkaren Tavrion Dawson, 203 cm, beskrivs som en rörlig och mångsidig powerforward. På college med California State University Northridge snittade han sitt sista år (2017/2018) 16,7 poäng. Har efter det nu när vi skriver 2019 spelat i sommarligan i Kanada med Saskatchewan Rattlers där han snittade 19,6 poäng.

– Tavrions framträdande roll på college, hans unga ålder i kombination med sitt mogna spel samt flexibilitet att både försvara och spela anfall på flera sätt gjorde att vi vågade fullfölja tänket att ändra på hur vi kommer att leverera våra poäng, säger coach Torbjörn Gehrke.

Jämtlands nya startfemma med fem importer: Davon Bell (pointguard), Jaan Puidet, Steven Haney, Jordan Semple, Tavrion Dawson.
Sjätte man: R.T.Guinn. Sjunde man: Gustav Hansson. Övriga klara: Olle Stümer,  Max Tandberg.
Troliga förlängningar: Alexander Yemane och John Pålsson (?).

x x x x x

Damligan: Luleå Basket ska ha valt sin nya import-insidespelare. Namnet ännu i det fördolda tills kontraktet är påskrivet. ”Det är en amerikanska på 187 centimeter. Kanske hade det varit bättre för Europaspelet med mer storlek. Men till sist handlade det om att få en så bra spelare som möjligt för pengarna”, säger coach Robin Sandberg till NSD-bloggen.

Damligan: Telge Basket ska kommande säsong satsat på tre amerikanskor. Två är som tidigare rapporterats klara. När det gäller den tredje USA-spelaren kan det dröja. ”Den sista amerikanskan kan vänta till ända in i september faktiskt”, säger coach Viktor Bengtsson till LT.

x x x x x

EuroCup: Turkiska Galatasaray, som spelar i samma grupp som Luleå Basket, har värvat franska landslagssguarden, tillika lagkompisen till Amanda Zahui i WNBA-laget New York Liberty – alltså Bria Hartley. Sedan tidigare är det klart att Galatasaray kontrakterat rumänskan Claudia Pop Cuic (Pop gästade i fjol Umeå med turkiska Botas).

EuroCup: Polska Artego Bydgoszcz spelar också i Luleås grupp i Europa-spelet 2019/2020. Ny i Artego är förra Umeå-spelaren, WNBA-meriterade Brianna Kiesel. Bland andra nyförvärv i Artego märks slovensk-amerikanska powerforwarden Shante Evans, som i fjol spelade i EuroLeague med i Villeneuve d´Ascq. Ny i laget är även litauiska centern Laura Svaryte.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.