Klart: Bekant amerikanska in

Uppsala Baskets ligadamer har haft en kämpig försäsong med hemskickad USA-spelare och skada på Agnes Nordström.

Nu kan det ljusna något då klubben gjort klart med en förstärkning i form av en bekant amerikanska. Det handlar om Jasmine Weatherspoon, forward/center, som spelade med Visby Ladies förra säsongen då hon i svenska ligan snittade 7,6 poäng och 8,2 returer på speltiden 26 min./match.

24-åringen på 188 centimeter spelade på college med NCAA division 1-skolan Ohio. Innan Visby hann hon med en säsong med  Dunkerque långt ned i franska seriesystemet.

– Vi i Uppsala Basket ser fram emot en till spelare i truppen. En stor, stark och rörlig spelare, som inte bara kan hjälpa oss i spelet under korgarna både offensivt och defensivt utan kan bidra inom många områden i spelet. Jasmine återvänder till Sverige inom kort, men lär knappast hinna bli spelklar till premiären, skriver klubben på sin hemsida.

I ligapremiären har Uppsala på lördag en tuff uppgift mot Alvik på bortaplan. I andra omgången spelar Uppsala hemma mot Norrköping (5 oktober).

x x x x x

USA-guarden Jessica Thomas tog SM-guld med Luleå 2018. Fortsatte 2019 med guld i Grekland. Nu är det klart med fortsättning i EuroLeague-klubben Olympiacos även över säsongen 2019/2020.

x x x x x

A3 Basket Umeås EuroCup-motståndare Polkowice från Polen har förstärkt sin bakplan med rejält WNBA-meriterade veteran-guarden Danielle Robinson som har sju säsonger i USA-ligan, senaste i Minnesota Lynx. Den här säsongen startade hon i 26 av 34 matcher, spelade 27 min/match och snittade 10,1 poäng, 3,7 assists och 3,5 returer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.