Dags för ligatipset

I kväll onsdag ligapremiärer SBL dam och SBL herr.

Det går att försöka spå vädret med hjälp av abborrfenor, det går att spana efter linjer i kaffesump, eller plocka fram kortleken och praktisera Kartomanti. Det går inte att blunda för att de lag som har mest klöver också ligger bra till för topplaceringar. Bloggen försöker väga ihop många olika saker och tippar hur det ska går i de svenska basketligorna 2019/2020.

Damligan:
1) Luleå Basket har värvat som aldrig förr för att ta tillbaka guldet. Även när pengarna uppgavs vara slut så plockades Josefin Vesterberg in i truppen. Unge Robin Sandberg har varit framgångsrik med mindre bemedlade lag och går nu in i situationen i hemstaden att allt annat är SM-guld är ett misslyckande.
Tipset är givet. Luleå vinner grundserien och kan fira guld i LEA på vårkanten.

2) A3 Basket Umeå behöll större delen av guldtruppen – det är ”bara” tre nya in. Strulig försäsong med skador och sjukdom. Lär bli bättre ju längre säsongen pågår och når ännu en final. Får våren 2020 vara ”underdog”.

Semifinallag: Alvik Basket och Telge Basket.
Alvik är otäckt beroende av veteranen Janel McCarville. Laget rasade ihop i våras när hon inte kunde spela slutspelet. Bloggen räknar nu med att hon matchas för playoff.
Telge kan vara lite upp och ned. Plockar säkerligen in en tredje amerikanska och blir inte att leka med i en semifinal.

Kvartsfinallag: Högsbo Basket, Wetterbygden Sparks, Visby Ladies, Norrköping Dolphins.
Inbördes ordningen i grundserien beror mycket på hur de olika importerna levererar. Vilka kan spela lagspel? Vilka kan ge det lilla extra?

Utanför slutspel: Mark Basket. IK Eos, Uppsala.Basket.
Mark ska ha tre USA-spelare men får en jobbig säsong. Eos har inte samma styrka som förra säsongen.
Allra tunnast lag har Uppsala. Tippas hamna allra sist.

x x x x x

Herrligan:
1) BC Luleå. Allvarligt –  Mosesson har signat Brandon Rozzell, Quinton Upshur, Axel Nordström och behållit Denzel Andersson. Snacka om guldkantade hörnstenar i lagbygget. Komplementgänget går inte av för hackor.
Tipset är givet. Luleå vinner grundserien och kan fira guld i LEA på vårkanten.

2) Borås Basket. Bloggen ser framför sig en skön finalserie. Vem vet, lagen tillsammans kanske skjuter 100 treor. I slutet av dagen så räcker inte Borås riktigt till.

Semifinallag: Södertälje Kings och Jämtland Basket.
Japp, Bloggen tippar att mästarlaget Kings inte når final 2020. Södertälje kommer stundtals att vara lysande, men kommer i avgörandets stunder att svaja och sakna gubbar som Barnes och Bizaca.
Jämtlands nybygge är intressant. Semifinalserien mot BC Luleå blir kittlande… men Gehrke tvingas nöja sig där.

Kvartsfinallag: Wetterbygden Stars, Norrköping Dolphins, Köping Stars, Umeå BSKT.
Svårigheten att spå detta är uppenbar – som vanligt har det vällt in nya  importer. Många svårbedömda efter en sedvanligt kort försäsong. Säkerligen kommer förändringar i trupperna att ske. Wetterbygden blir ligafemma, sedan vete katten. Umeå tippas att liksom förra säsongen lyckas kriga till sig åttondeplatsen i grundserien.

Utanför slutspel: Djurgården Basket, Nässjö Basket.
Aj då, vad är detta för sorts tips. ”Alla” vill ju att Stockholm ska få ”stolthet” med Djurgården även inom basketsporten. Men Bloggen tror att nykomlingen står inför en tuff ligaresa. Säsongens floppvarning är Nässjö Basket.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.