EuroCup-äventyret över

Då är Euro-Cup-äventyret över för denna säsong. A3 Basket Umeå fick i sista omgången av gruppspelet med sig ett anständigt resultat borta mot polska Polkowice.

Slut: Polkowice-Umeå 83-70 (15-14, 25-17, 27-20, 16-19).
Umeås poäng: Tiffany Brown 17, Tamara Radocaj 16, Lajahna Drummer 11, Sofia Pelander 11, Jelena Ivezic 5, Moa Dellbro 3, Isabelle Edholm 3, Alyssa Lawrence 2, Sandra Hansson 2.

Klart bäst i A3 Basket var Tamara Radocaj med sina 16 poäng (tre av fyra på treorna), 4 assists, 3 steals, 2 returer och inte en enda turnover.

– Vi snittar ungefär lika mycket poäng i EuroCup som i svenska ligan och det visar mest att vi anpassar oss för mycket efter motståndet, vi borde kunna styra spelet bättre där hemma. Nu går vi vidare till ett läge där vi ska koncentrerar oss på spelet i vår egen liga, säger coach Janne Enjebo.

Mer läsning: ”Synd vi blir utan seger”

Bilden: A3 Baskets Lajahna Drummer hårt ansatt av Polkowice-spelare.
Foto: fiba.basketball

Slutligt facit för Umeås damer är 0 vinster/6 förluster. Faktiskt lika illa som förra säsongen. Fakta är oförändrat att de svenska lagen ligger en bra bit efter lagen från de större ligorna.

I grupp C vann Orman Genclik från Ankara i sista omgången mot Bellona Kayseri med 69-62.
Orman gruppetta, Polkowice grupptvåa, de båda klara för slutspel. Kayseri får hoppas på en plats bland de ”bästa grupptreorna”.

x x x x x

Det fanns livesändning av sista gruppmatchen i damernas EuroCup grupp C mellan CCC Polkowice och A3 Basket Umeå.

x x x x x

Bloggens matchrapport:

A3 Basket Umeå startar med: Tiffany Brown, Tamara Radocaj, Jelena Ivezic, Alyssa Lawrence och Lajahna Drummer.

Första perioden: 15-14.
Lite fram och tillbaka. 6-0 blev 6-6. 15-10 blev 15-14.
Båda sidor med låg skottprocent kring 33-35 procent.
Lawrence plockade snabbt upp två foul och fick gå tlll bänken.
Utöver startfemman kom Sandra Hansson, Sofia Pelander och Danielle Elvbo in för Umeå.

Andra perioden: 25-17.
Isabelle Edholm nionde spelare på golvet för Umeå. Tidig Umeå-timeout i Q2 vid 19-16.
För eventuell Umeå-skräll krävs högre skärpa, A3-spelarna hamnar i ”mismatches” vid försvarsbyten och har svårt att göra poäng även vi ganska fria lägen. Man ska förstås komma i håg att motståndet är skarpt. Hemmalaget går för att säkra sin slutspelsplats i EuroCup och försvarar tufft. I första delen av matchen verkar Polkowice-truppen känna av anspänningen – det blir en del nevös missar inför publiken.
Vid 20-20 polsk timeout. Edholm skjuter en trea för 20-23. Sedan litet ryck av CCC till 30-25. Janne Enjebo i behov av timeout, Avståndet växer till 34-25.

Läget i paus: CCC Polkowice-A3 Basket Umeå 40-31
Summering:
Det är liksom en ”okej” första halva – men Umeå når inte den nivå som krävs. Det är mycket spring utan verkstad då spelare hamnar i fel positioner. Bara ett exempel: Alyssa Lawrence står på 2 poäng och 1 retur samtidigt som hon har 2 foul och 3 turnovers. Motståndarna lägger ner mycket jobb mot Umeås i statistiken bästa EC-spelare Tiffany Brown. Hon har ”bara” 4 poäng i halvtid.
Samtidigt i andra gruppmatchen: Orman-Kayseri 36-36. 

Tredje perioden: 27-20.
Drummer blixtrar i inledningen till med fem rak poäng och tar Umeå till 42-36. Tre minuter in i Q3 48-41 efter en Radocaj-trea. Men sedan blir det en sekvens med  rätt risigt A3-spel och vid 55-43 måste Enjebo begära en minuts taktiksnack. Nu hjälper inte det och Polkowice kopplar allt stadigare grepp. Det rinner i väg till 63-46. Ihåligt Umeå-försvar och ett hemmalag som nu spelar helt avslappnat, de spända nerverna gällde bara i början.

Läget inför sista: CCC-A3  67-51.
Risken är uppenbar att detta kommer att blir stora siffror. Precis som när lagen möttes i Umeå (66-91).

Fjärde perioden: 16-19.
Umeås tionde spelare är Moa Dellbro. Hon ska in. Mitt i sista sänker Moa en trea för 78-58. Drummer plockar upp en fjärde foul och Lawrence ser helt håglös ut. Brown hittar av en trea i sitt fjärde försök utanför linjen. Polkowice jagar inte längre Brown, så hon kanske blir poängbäst i A3 innan detta är över.

Matchen slut: Polkowice-Umeå 83-70
A3 Basket tog chansen och putsade siffrorna i slutet när Polkowice började tänka på kommande uppgifter. Moa Dellbro kan kliva av med +8 i plus/minus och en av två på treorna.
Klart bästa A3-spelare var Tamara Radocaj – som tidigare spelat i Polen och då med klubben Wisla Krakow.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.