Förra Umeå-stjärnan glänste

Efter gruppspelet i damernas EuroCup, där varken Umeå eller Luleå var nära att gå vidare, är fortsättningen i gång med den första playoff-rundan.

En intressant notering i sammanhanget är att polska Artego Bydgosczc råkade ut för diverse problem inför bortamatchen mot rumänska ACS Sepsi, bland annat stoppade ny visumhantering ukrainskan Kateryna Rymarenko och allt landade i att Artego bara hade sex tillgängliga spelare.

Alltså plättlätt match för Sepsi på hemmaplan? Nix. Den förra Umeå-stjärnan Brianna Kiesel glänste med 22 poäng (flest av alla i matchen) och Artego vann med nio pinnars marginal 70-61.

En playoff-start med bortaseger noteras även för polska CCC Polkowice.
Det med hela 75-56 mot Botas i Turkiet. Hela 30 poäng för svårstoppade Artemis Spanou (som Umeå nog minns med lite fasa).

En blågul notering är att Frida Eldebrink, som precis anslutit till Botas, var klart bäst i sitt lag och spelade fulla 40 minuter (!), svenska landslagsguarden levererade 20 poäng, 6 returer och 3 assists. Tyngre kväll hade en före detta Umeå-spelare (hade en kort sejour i Udominate) – ryska veteranen Marina Bas sköt 2 av 12 från golvet och stannade på 4 poäng.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.