Så vill Umeå komplettera

Umeå BSKT skickade före jul hem britten Callum Lawson – i spaningen efter en ersättare handlar det om en annan position.

– Vi söker en EU-guard, det är ingen hemlighet, säger Umeå BSKT:s ordförande Michael Jalmby.

I och med att årsskiftet passerats är det klart att övriga spelare i truppen – som haft en klausul med avstämningspunkt per sista december – blir kvar.

På bakplan har Umeå BSKT i dagsläget i första hand Georgio Milligan och Adam Presutti. Att komplettera med en guard som kan spela etta skulle kunna ge mer säkerhet mot skador och möjlighet att använda Milligan mer som skytt och avslutare. Amerikanen skjuter 40,3% på treorna. Även italienaren Presutti håller hög träffsäkerhet från distans med sina 45,6 procent.

Transferfönstret stänger inte förrän sista februari, men helst vill Umeå hitta sin nya EU-guard så snabbt som möjligt.

Mer läsning: Umeå på jakt efter förstärkning

Umeå BSKT har fram till årsskiftet nått halvtid i grundserien med 4/5 på hemmaplan och 1/8 på bortaplan. Totalt 10 poäng och en åttonde plats, alltså sista slutspelsposition.

– Jag tycker vi kunde haft i alla fall 14 poäng, skillnaden är att vi inte lyckats stänga matcher. Det syns att det finns bra potential i truppen, det gäller bara att kanalisera det ordentligt, säger Michael Jalmby.

Matchguide SBL herr
Umeå BSKT–Norrköping Dolphins
Plats: Umeå Energi Arena.
Tid: Kl. 18.34 fredag den 3/1.

Tränarsnack
– Spännande match som vi måste ta om vi har som mål att placera oss bättre än 8, 9, 10. Vi måste vara redo för 40 minuter av fight under korgarna och verkligen kliva i blåställen från start, säger Umeås coach Jesper Gustavsson.

No­te­ra att…
… Senast lagen möttes vann Norrköping i Umeå med 94–86. En jämn match bortsett från tredje perioden där Dolphins gjorde ett rejält ryck.
–  Norrköping hade då otroligt flyt med skotten för att vara det lag som skjuter sämst treor i ligan. De straffade oss ordentligt då allt gick i för dem, vi måste spela tightare försvar överlag för att slippa sådana överraskningar, säger Umeå-coachen.
… I sista matchen före årsskiftet vilade Umeå grekiske powerforwarden Alexandros Varytimiadis.
– Alex har dragits med små skavanker en tid så han fick vila mot Luleå, mot Norrköping behöver vi alla kroppar vi har för att ”kötta” mot Saks, Bülow och Griffin, säger Jesper Gustavsson.

Övriga matcher i omgången 3 januari (kl 19:04):
Djurgården Basket-Södertälje Kings
Köping Stars-Borås Basket
Wetterbygden Stars-BC Luleå
Nässjö Basket-Jämtland Basket

x x x x x

I damernas liga spelas en match fredag 3 januari (19:00):
Visby Ladies-Norrköping Dolphins.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.