Umeå mot mästare som värvar

Inför lördagens ligamatch Umeå BSKT tar emot Södertälje Kings har regerande mästarlaget värvat inte mindre än två nya importer.

Tidigare i veckan presenterades amerikanen  Deshawn Freeman och under fredagen blev det klart att även litauiske landslagsforwarden Simas Butenlevicius kommer till Södertälje.

Ingen av de båda ska vara spelklara redan till Umeå-matchen – mer troligt till kommande vecka då Kings spelar hemma mot Wetterbygden på tisdag.

– Vi har med Simas Butenlevicius och Deshawn Freeman nu förstärkt laget med två spelare på korttidskontrakt, vi kände oss tvingade att reagera snabbt på det skadeläge Kings hamnat i. Vi kommer dock aldrig att äventyra klubbens ekonomi och med korta avtal kan vi ta nya beslut om någon månad, när vi ser hur rehaben fungerat för våra skadade spelare, säger nye klubbdirektören Johan Strömwall till SBBK:s hemsida.

x x x x x

Bloggen kollade inför lördagen läget med Umeå BSKT-coachen Jesper Gustavsson

Södertälje har ni känt på rejält i säsongens tidigare möten. Regerande mästarlaget må vara skadedrabbat, men vinner ändå matcher, senast mot tabelletta Köping. Hur bär de sig åt?

– De har en bra svensk kärntrupp, det är vad som är absolut viktigast. Sen saknar de några gubbar visst, men de som spelar gör det bra och köper in i det dem ska göra. Sen lyckas de oftast få matcherna i deras stil och tempo, säger Jesper Gustavsson.

Av Kings toppspelare sticker Anton Gaddefors ut lite, i två senaste matcherna 5 av 7 från trepoängsland och senast när Kings gästade Umeå sköt han också 5 av 7 på treorna! Farligast? Eller är det Pahlmblad… eller Person…?

– Gaddefors var het mot oss senast, Pahlmblad är alltid farlig och Person såg bra ut mot köping så vi vill såklart limitera alla dessa spelare från trepoängslinjen på lördag.

Vem i ditt gäng ska publiken kolla lite extra på, någon som bjuder på lördagsgodis?

– Jag har svårt att tipsa om nån speciell spelare i vårt lag, vi är rätt grå på det sättet men vi har spelat mycket bättre som kollektiv denna säsongen än tidigare och på det sättet ett roligare basketlag att se på.

Matchguide SBL herr
Umeå BSKT–Södertälje Kings
Plats: Umeå Energi Arena
Tid: Kl 16.04 lördag 11/1.

No­te­ra…
… Säsongens tidigare möten; Södertälje-vinst; 84–83 i Täljehallen, 87–70 i Umeå Energi Arena.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.