Två tillbaka i topplaget

Topplaget Luleå Basket har inte bara bra läge med 11 vinster/1 förlust i SBL dam. Nu har Julie Vanloo återvänt och landat i Luleå samtidigt som Allis Nyström är redo för match igen efter den fotskada som hållit henne borta sedan början av november.

Inför viktiga vårsäsongen ser det alltså riktigt ljust ut för guldfavoriten i norr.

Sett till truppen har Luleå det slagkraftiga lag som kommer att behövas – totalt sett är det en viktig förändring jämfört med utgångsläget i höstas och det är att Santa Baltkojiene ersatts av Julie Vanloo. Alltså ett klart plus.

– Jag har en avig spelstil, gillar att vara fri och jag vet att den här klubben ger mig ”vingar” med självförtroende och den respekt jag förtjänar, säger Julie Vanloo till Norrbottens Media efter att hon anlänt på tisdagen.

Belgiskan kommer närmast från spel i Australien. Hennes licens är ordnat så hon är spelklar för Luleå.

Felicia Ponturo blev skadad, men då har Matilda Ekh klivit fram. Josefin Vesterberg en period för Luleå, men hon var egentligen inte påtänkt för 2019/2020 eftersom hennes mål hela tiden var att spela ute i Europa.

Luleå har på bakplan Natisha Hiedeman, Julie Vanloo och Matilda Ekh.  Plus skytten Chioma Nnamaka. Därtill närmare korgarna trion Allis Nyström, Milica Jovanovic och Ivey Slaughter. Sju starka namn som kan avlastas med Emma KaramovicMatilda Åhlberg och Jenny Södersten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.