Säsongen kan vara över

Umeå BSKT saknar fortsatt fotskadade Rashard Odomes.  Den 23-årige USA-forwarden hann spela 18 ligamatcher med snittet 16,4 poäng, 5,7 returer och 2,8 assists innan olyckan var framme.

I sista matchen 2019, den 30 december borta mot BC Luleå, råkade Rashard Odomes ut för en senskada under sin ena fot. Alltså en liknande skada som den Allis Nyström i Luleå Basket drabbades av i november. I hennes fall blev hon borta tre månader och en vecka. Det är oklart när Rashard Odomes kan spela igen. Han är ännu inte tillbaka i träning med laget.

Men det kan vara så att säsongen är över för hans del.
– Det är väl känslan och med tanke på hans fortsatta karriär finns ingen anledning att ruscha in något nu, säger Umeå-coachen Jesper Gustavsson.

På Odomes position fortsätter Cole Welle att vikariera. Umeå har fått göra flera spelarbyten, det senaste efter att bäste målgöraren Georgio Milligan skadat knät – hans ersättare Charlie Westbrook fanns med i Umeå-laget senast i bortaspel mot Södertälje – han ska nu göra hemmadebut när Umeå tar emot Köping Stars på tisdagskvällen.

– Köping Stars har bra spetsspelare och är nog det lag i basketligan som krigar hårdast och mot oss har de varje match tagit minst 12 offensiva returer, säger Umeås coach Jesper Gustavsson.

– För vår del är det bara att försöka gå in med rätt attityd och hålla fokus uppe. Senast mot Södertälje hade vi problem då två bra bollinnehav följdes av tre dåliga. Sedan har vi inte samma självförtroende som topplagen.

Matchguide SBL herr
Umeå BSKT–Köping Stars
Plats: Umeå Energi Arena.
Tid: Kl. 18.34 tisdag.

No­te­ra att…
… Köping har en målfarlig trio i CJ Jackson, Jeremy Combs och Gary Blackston.  Laget har även krut i skytten Niklas Larsson, samt starka returtagare i Shane Walker, Ernest Kalve – plus Mikael Axelsson som var tillbaka i förra omgången.

Tidigare resultat:
Umeå-Köping 82-84 (Köping tog 12 offensiva returer)
Köping-Umeå 85-81  (Köping tog 18 offensiva returer)
Köping-Umeå 92-75  (Köping tog 13 offensiva returer)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.