Coachen i isvak – oro i mästarlaget

Riksidrottsförbundet jobbar bra för att  på olika sätt stötta idrotten, Bloggen ha rapporterat om bibehållet LOK-stöd och pengar som ska komma som Corona-kompensation för uteblivna intäkter på grund av inställt SM-slutspel.

Fler basketklubbar har dragit i gång diverse swish-kampanjer, nu även Luleå Basket.

Svenska mästarlaget* med asterisk bakom för 2020 hör såklart till de klubbar som drabbas hårdast ekonomiskt när säsongen tog slut i förtid. Tänk bara vad en SM-finalserie mot A3 Basket från Umeå hade kunnat ge.

Rubriken på detta blogginlägg då? Isvak och oro?

Så här ligger det till:

Oron: Handlar om flerfaldiga mästarklubbens ekonomi. Klubbdirektören Christer Sehlin säger så här till Norrbottens Media om läget;
– Vi lever precis som många andra i en osäker tid just nu. Vi vet inte riktigt hur framtiden ter sig för oss. Dels tappar vi vår huvudsponsor Rikshem. Utifrån coronaviruset gör det osäkert med våra samarbetspartners. Vi har jättesvårt att planera framtiden, precis som många andra.

Isvaken: I Luleå Baskets swishkampanj ”#forthefuture” finns lite olika mål uppsatta beroende på hur mycket pengar som kommer in. Som mål ett fanns att dela ut matlådor till kämpande personal på Sunderbyns sjukhus. Det är fixat.

Andra kampanjmålet var att coachen Robin Sandberg skulle bada isvak när summan 15.000 kronor kommit in – vilket kan beskådas.

Notera i slutet av filmen en viktig biroll av David ”Keso” Nilsson. Robin kommer inte att klara sig utan sin assisterande…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.