Klart: Ännu en coach lämnar

Efter att Boris Balibrea tackat för sig i Wetterbygden och efter att Jesper Gustavsson lämnar Umeå BSKT är det nu definitivt klart att Jämtland Basket och Torbjörn Gehrke går skilda vägar efter sex års samarbete.

– Vi är en helt annat läge nu än för sex år sedan – Torbjörn har förstås varit en viktig del i vår förflyttning som klubb. Jag har svårt att se att någon annan hade varit mer lämpad att coach Jämtland under den här tiden, säger ordförande Erik Westin i ett pressmeddelande.

Jämtland Basket planerar nu för nästa steg och kommande tre säsonger där målsättningen är att vinna en titel och prova på internationellt spel.

– I och med att vi inför denna säsongen förlängde samarbete med Torbjörn ytterligare en säsong så har vi hela tiden arbetat utifrån att vi inför kommande period gör en förändring. Det arbetet har förstås pågått parallellt med den vanliga verksamheten och kommer att öka i takt den närmaste tiden. Ambitionen är att vi har ny headcoach på plats under våren. Med den osäkerhet som nu finns i samhället i stort så är det förstås svårt att sia om framtiden men målsättningen kommande tre-årsperiod kommer även fortsättningsvis vara högsta möjliga, säger klubbdirektör Pecka Johansson.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.