Silly: Tidigt kontrakt

Amerikanen Tavrion Dawson skulle bli spetsspelaren i Jämtland Basket – men hela säsongen förstördes redan i premiäromgången då han bröt foten. Redan nu är det klart att forwarden ska ta nya tag i Östersund.

I ett silly season läge där Corona-krisen sannolikt kommer att göra att många kontrakt inför 2020/2021 kommer att dröja – har Jämtland Basket redan nu skrivit fast Tavrion Dawson.

– Vi såg ju Tavrions kvalitéer på försäsong där han med sitt kompletta forwardspel kändes som väldigt modern och var definitivt en nyckelspelare och anledning till att vi kände stor optimism inför säsongsstarten. Det grusades ju tyvärr snabbt och vi fick bygga om rätt mycket innan vi till slut hittade rätt under våren. Vi var ganska snabbt inne på att titta på möjligheter att hitta ett längre samarbete med ”Tay” och trots de oroliga tider som vi är i så fullföljer vi nu de planerna. Hans rehab har gått bra och det finns inget som tyder på att han inte är i full styrka när vi kör igång i höst, säger Jämtland Baskets klubbdirektör Pecka Johansson i ett rykande färskt pressmeddelande.

Enligt klubben ska Dawson kommande månad slutföra sin rehabilitering och där planen är att spela i någon av de amerikanska eller kanadensiska sommarligorna innan han ansluter till försäsongsträningen i augusti igen.

– Jag är jättetaggad att komma tillbaka till Östersund nästa säsong. Klubben har gett mig mycket kärlek och respekt kring min skada och rehabilitering. Jag längtar till att få komma tillbaka i 100 % form, visa fansen vad jag kan och göra staden stolt, säger Tavrion Dawson.

Jämtland Basket siktar allra närmast på att göra klart med ny coach efter att ha avslutat med Torbjörn Gehrke.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.