Toppcoach till liganykomling

Svenska damligan fick en nykomling till nästa säsong då Helsingborg flyttades upp.

Nu har Helsingborgs BBK klart med ny coach – som hämtas från Finland.

Tungt meriterade Ville Tuominen blir head coach i Helsingborg. 38-åringen har massor med erfarenhet från uppdrag för olika landslag (olika ungdomslandslag i Finland och damsenior-landslaget i Danmark). Han har coachat på högsta liganivå med herrlag i såväl Finland som Danmark.

Han ledde Bakken Bears till mästerskap i Danmark 2014. Hemma Finland har han coachat flera ligalag och kommer närmast från Salon Vilpas Vikings – som var ledare i Korisliiga med facit 30 vinster/6 förluster, då säsongen avblåstes på grund av Coronaviruset.

”Vi kan nu stolt presentera damernas nya huvudtränare Ville Tuominen!”, skriver Helsingborgs BBK i sin presentation.

– Jag ser verkligen fram mot en ny sorts utmaning. Min plan var att ta ledigt ett år, men det här lät som en intressant möjlighet att lära mer om spelet och om Sverige. Att spela i ligan är en rejäl möjlighet för oss alla att utvecklas, både personligt och på klubbnivå. Det ska bli spännande, säger Ville Tuominen, i en första kommentar.

x x x x x

Silly season herrar: AIK Basket, med bland andra den tidigare Umeå-spelaren Alexander Holmström Forster, var senaste säsongen mittenlag i Superettan. AIK har satt igång lagbygget inför 2020/2021 genom att förlänga med coach Vasilis Skarlatos, nyckelspelaren Erkan Inan, samt att knyta till sig dubble svenske mästaren Mario Blazevic, pointguard som efter guldåren med Södertälje Kings fokuserat på studier och varvat ned, senast spelade han basket i ettan med Tälje Knights.

Mario säger bland annat till AIK Baskets hemsida; ”Som liten var alltid drömmen att spela i AIK fotboll och nu får man chansen att representera AIK”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.